【颱風追擊】2106號熱帶氣旋 煙花 IN-FA(09W)+ 2107號熱帶氣旋 查帕卡 CEMPAKA(10W)#2

1001 回覆
12 Like 7 Dislike
ching講得啱
得架啦 一定八號 岩岩都入左房同老闆講聽日小心安全
上報係,今報已經調沒東向量
小心聽日公司啲臭腳味好過
如果天文台真係咁樣做都幾唔專業
佢地應該提供準確資訊,包括中心風力,烈風圈
如果係為咗掛波而刻意遮蓋某d資訊
呢種做法唔係一個科學部門應該做嘅野
掛波可能有其他考慮,但颱風資訊唔應該有
颱風下,軒達臣射波會係左邊飛機定右邊飛機出底線?
返工啦講鳩咩
今年第7號颱風“查帕卡”將給廣東南部和南海北部海域帶來較強風雨影響

南海熱帶低壓今天(7月19日)上午8時加強為今年第7號颱風(熱帶風暴級;中文名稱:查帕卡;名字來源:馬來西亞;名稱意義:以其芬芳的花聞名的植物)。 14時其中心位於廣東省陽江市東南方向約150公里的海面上,中心附近最大風力9級(熱帶風暴級,23米/秒)。

預計,“查帕卡”的中心將迴旋或緩慢移動,強度逐漸加強,並於20日夜間到21日凌晨在廣東深圳到茂名一帶沿海登陸(熱帶風暴級或強熱帶風暴級,8~10級 ,20~28米/秒);也有可能在廣東中西部近海海面徘徊少動,而後向東北方向移動。
最L討厭係三號加大雨乖乖地8號啦
你第一日知
8號
靜靜雞話你知 其實已經好多年 定位定係眼牆最東最南果點都成日發生
不過今次我唔認同係等東北
好撚real
聽日準時返工
啱啊成日見 然後就會突然W0.4, N0.4咁去
SMG:

八號風球 20日凌晨至早上 中等至較高
柏卡嗰啲露哂底 係事後改best track 改番

個蛋糕切得幾好
who?
咁你覺得?
澳門氣象局
2021年仲有人反軒
跟住就話採取較近香港方向移動 跟住就上8
1800 W0.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞