【颱風追擊】2106號熱帶氣旋 煙花 IN-FA(09W)+ 2107號熱帶氣旋 查帕卡 CEMPAKA(10W)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
你自己既預測?
咁呢幾年又真係唔知點解d風係近珠江口西邊多d

海高斯個次SMG算交到貨,如果仲係風水權應該8到完場
香港都有30%
睇黎又無8號 無假放
木星表面溫度攝氏零下150度
落到最底層同太陽表面一樣熱
2017 連續4個風正面襲港
呢幾年要平衡返去珠西
背背龍
洛克蓮花例外
海高斯始終係我心目中既傳奇 唔知有冇機會重演呢

東至東北
完全唔係人類可以生存到既地方
它的直徑是東西長24,000–40,000公里,和南北寬12,000–14,000公里,大到足以放進2至3個地球。
全個地球都係風眼 永遠好天
俾煙火扯去台灣既機會都有20%
八號未呀屌
成個全部都係氣體
20% 其實都真係唔算好低
好快有 等多20日啦
睇黎要祈求佢爆上颱風先有希望
THE FORECAST INTENSITY IS PLACED ABOVE THE CONSENSUS MEAN TO ACCOUNT FOR THE COMPACT SIZE OF THE LLCC, AND NOTING THE RAPID CONSOLIDATION THAT HAS ALREADY OCCURRED. THE POTENTIAL FOR RAPID INTENSIFICATION IS HIGH. THE PEAK INTENSITY IS RAISED TO 60 KNOTS, HOWEVER, CEMPAKA MAY REACH TYPHOON STATUS PRIOR TO LANDFALL GIVEN THE HIGH SST AND OTHER FAVORABLE FACTORS.

JTWC: 爆發可能性高,登陸前有機會加強至颱風
因為係澳門比名,用廣東話音譯英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞