Elon Musk 間 Space X 係可行的話,New York 飛到 Paris 只需 30 分鐘

226 回覆
130 Like 4 Dislike
民用應該無乜人俾得起
軍用的話, 美軍用火箭起一小時內deploy部隊到世界各地都唔係無可能
一爆真空狀態即變雪條
其實日撚日飛黎飛去果D人唔會係用自己錢飛
一定係用公司錢
至於有咩公司會咁樣批錢法
一係你做到C suite level
一係你公司洗黑錢
同埋其實武肺搞到D公司大大小小都好全部都digitalised晒
連大公司都好多唔會再咁樣飛員工架喇
與其話佢可以target business客
其實佢係target有錢人當去玩去旅行
你講果D坐直升機返工既例子
其實主因唔係要快 而係要有私隱同安全 正如誠哥坐私人飛機你估佢一味為左快咩
所以一定唔係target business客
係target有錢人 (有錢人同business客係兩樣野黎)
因為個現實就係肯俾10萬坐一次既人點都唔會夠肯俾5000蚊坐一次既人
你睇武肺之前ryanair賺幾多就知
真,飛機business class應該都無乜人俾得起
我商務頭等都坐過, 但覺得唔值俾咁貴
我落地之後揀間靚酒店好過
白撚痴
剩係check火箭金屬疲勞都有排check
仲要拎去運人

癲少陣啦
a380 就係因為太大架好難坐得滿所以要退役
去paris返工
咁又兩會事 本身依架野都係副產品
如做到啲有錢佬應該會自己包起個島
再日日spaceX番工
係airbus想威姐
SpaceX隊材料開發team同部份工程team咪咁
三日返SpaceX 兩日返Tesla 日日私人飛機返工
Ftgf
抄狗都計晒數
一有人講左D有建設性嘅野就立即抄襲
唔講成本問題
速度咁快,普通人承受到?會唔會將來搭交通工具都要考牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞