講一個56K年代名詞, 証明自己係香港網絡老手

720 回覆
28 Like 170 Dislike
我屋企仲專登開多條電話線上網
newsgroup....
DOS 5.0 我都經歷過
有個BBS大站叫風箏

hkstar同netvigator isp面世前
買隻28.8k US robotic modem
響唔知邊度抄番黎嘅電話表
不停用modem撥號去人地響屋企嘅站台
好彩打得通就有得俾你玩下留言版,download 下明星相
好似係咁玩
:加油~加油~
:好耶~
:56k?
:快啦 load完未
:56k?
:=_=……
:989898989898
8088可唔可以support 56k modem㗎?
打點滴
感冒捉去開刀
386/486
果陣未有56K

如果講CPU,應該係 AMD Thunderbird 同 Pentium 4
真係冇諗過呢個方法
Intel AMD Cyrix 三雄
係咪外國網黎
我記得有個網差唔多係咁 有自己角色行黎行去,有自己間屋可以邀請人黎玩
AOL
老老豆豆,唔記得左做每日一篇就要撥號成半個鐘去搞
device=c:\dos\himem.sys
devicehigh=c:\dos\.....

conventional mem 得640K, 要識自己改autoexec.bat & config.sys塞D driver上expanded men先夠ram打dos game, 486時代extended mem一般都係得3MB, 成部腦加埋先得4MB ram (唔係4GB)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞