美國睇歐國盃決賽嘅人仲多過nba final

130 回覆
78 Like 3 Dislike
NBA自己弱智 要數真係有排數 主要有三樣
第一 左膠
第二 體毛罰球
第三 三分熱潮

幾樣加埋搞到場場賽事好似拉布咁
每個進攻都吹停 睇你妹罰球
我不如落樓下睇啲阿伯射算啦
有小小火花又吹t foul 吹撚到依家stare down都吹
不如十條友手拖手圍中圈唱友共情啦
然後係三分熱潮 隊隊都玩無中鋒小球戰術
進攻都冇組織冇切入 下下一個key波 四條友企外圍
接到波就射 射到入為止
真係搵你老母睇
講中曬
勁撚多廣告嗰下先惡頂
白朱古力打兩年都比帝王踢走左,佢自己去左灰熊都唔玩呢d街波籃球
美國市場加成
Nfl啲隊市值高過哂歐洲隊咁濟
其中一個原因會唔會係美國越嚟越多latino
因為美國多Italian 同 英撚後代麻

意粉射贏 睇YouTube
ny一大班意撚係度慶祝
娛樂圈一大堆
lady gaga
Ariana Grande
Leonardo DiCaprio
馬田史高西斯
阿爾柏仙奴
馬龍白蘭度
史泰龍
昆頓塔倫天奴
bradley Cooper

就算得少部分血統ge都有
Alexandra daddario
美國隊長
Paris Hilton
kane棚牙執執佢都似ge
咁佢的確係多turnover
個陣Kidd Nash 依啲超級控衞打起
J will turnover 又差好遠
我明專業運動係會系統化同講效率。不過,觀賞性真係變到好低。
其實係美國搞60場
加拿大搞10場
墨西哥搞10場
同自己搞冇分別
歐洲意大利以外好多國家都係慶祝意撚贏
打贏英格蘭好似打贏大魔頭咁
一場已經耐,又多廣告又盛阻住哂睇波
話係淘汰賽都要打七盤四勝,連決賽都要分n咁多日打冇哂緊張氣氛
唔會多人睇得過NFL吧
NBA 太多太多太多暫停喇

現場有表現睇, 當係一個show
但係電視/ 網上觀眾每次睇到肉緊就暫停
好似扑扑下野 每次扯起就暫停
咁點長久玩落去呀?

2. 太易foul 黎射罰球
每次射罰球唧係又拖長左個比賽時間
鼓勵唔玩內線 個個出去9扔3分 long 2
射罰球又慢手慢腳
等d 人企好位 等佢射
咪又係另一種暫停

都未計受傷 扮傷 挑戰 etc.

一種運動如果不停暫停
作為觀眾點會覺得好睇
足球就係贏就贏 輸就輸
45分鐘先「暫停」
咁自然咪肉緊好睇囉
自從td退休之後冇睇,nba比足球追過就預左ge,始終一個世界性一個地區性
都係不及超級碗
美國soccer盛行係咪要多謝咸爺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞