計劃進修PhD/Research討論區(20) 像花雖未紅 如冰雖不凍

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
計劃轉去外國PhD

巴打讀咩去邊

civil,首選劍大

計劃轉去外國PhD

巴打讀咩去邊

civil,首選劍大

黎緊呢2 3個月會交4 5篇paper,之後再報
計劃轉去外國PhD

巴打讀咩去邊

civil,首選劍大

計劃轉去外國PhD

巴打讀咩去邊

civil,首選劍大

Moyashi巴終於有fd

計劃轉去外國PhD

巴打讀咩去邊

civil,首選劍大

唔講啦,一講就爆

civil,首選劍大

唔講啦,一講就爆

civil,首選劍大

唔講啦,一講就爆

係呀,但轉返MPhil再出國讀都得,plan左咁樣了

civil,首選劍大

唔講啦,一講就爆

老細撐唔撐你?

佢一向都SUPPORT出去好既大學到讀,加上我本身打算首選劍大

我有個兩個matrix (in real numbers)
A = [a11 a12; a21 a22]; invertible
B = [b11 b12; b21 b22]; invertible
Ax = C; then x = A^-1*C

A每個element aij converges to bij, say when n->oo
咁x 係會"converge" to x = B^-1*C??

maybe trivial?

yes, matrix inverse is continuous

雀神

乜都識

基本numerical LA (好似係)

raskolnikov

Dostoevsky
之前睇左crime and punishment 第一個ch,諗住暑假有得煲左佢,點之忙到仆街

唔講啦,一講就爆

老細撐唔撐你?

佢一向都SUPPORT出去好既大學到讀,加上我本身打算首選劍大

呢度究竟有幾多chisinlo

唔講啦,一講就爆

老細撐唔撐你?

吸返少少仙氣先

呢個post d人個個都係chisinlo 樣樣皆精
大家一齊報劍大

唔講啦,一講就爆

老細撐唔撐你?

吸返少少仙氣先

大家一齊報劍大

唔講啦,一講就爆

老細撐唔撐你?

吸返少少仙氣先

大家一齊報劍大

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞