【連登 商業電台 光明頂 討論區(五十八)】

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
幾好聽, all be alright......
可能本身係既得利益者嘛
前排個美籍律師....
係咁講佢係藍。

1、係又點?影唔影響佢講嘅嘢屬真屬假?
2、反映美國咁多藍絲港人,又或者自由社會可以有黃有藍。等你自己諗去唔去好,又有乜問題?

十九同佢傾又唔係想搵個美國人一齊圍爐。而家收下風俾大家參考,大家知唔知自己屌緊乜?
I Will Be Alright- 黎曉陽
自己google下啦

即係被搶劫
去到外國一開始好大機會要搵最低工資工作家啦
但係你唔係打一世家嘛,草左錢就會讀書轉行家啦
“劏”牛本來就是一件很平常的事,在菜市場裡面,每天都不知要宰多少頭牛,那宰牛又怎會同搶劫扯上關係呢,其實這個是同以前生產力低下有關的。以前那些健壯的牛是不捨得拿來劏,都是養老了沒什麼耕田能力,就拿來劏。牛比較老,宰它的時候沒什麼反抗能力。
其實由自己土生土長地方走出comfort zone去一處乜都唔知嘅地方生活已經唔係易事。人哋老實講俾大家知,但咁快又可以分到人哋目的同政見?咁好似唔係咁公道…..
咁話自己老友
點會同你講, 痴線
一個職業賭徒
一個按摩師
進出口按腳妹
足浴? 雞就雞啦
美洲叫FRANANDO又做進出口生意

頭先又按摩會會長
而家又進出口
邊樣先真
按JJ
家禽進出口
全世界都係咁。
得日本、星加坡唔會。香港仔七八十年代有班國際視嘢幾強,而家嘅人可能只係識去日本同睇韓片,連呢個世界其實唔係迪士尼童話世界都唔知。
人口販賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞