【連登 商業電台 光明頂 討論區(五十八)】

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你老母當年係咪做生意有左你…
咁你老母有冇資格係"大把"裏面排第尾呢???
但呢本好似好耐之前
原來你就係雜種,失覺晒!!!!
英國新任衛生大臣中肺炎?
聽返19前幾日果句「你地係革命咩?」

真係如雷貫耳,駁吾刀
就算真係中肺炎又使乜擔心
https://www.youtube.com/watch?v=zj06iF7exyE
城市裡的許多痕跡,無論是每天路經的隧道、天橋,還是坐車經過的路上,那塊在灰白牆身上「一撻撻」不協調的深灰格仔,或幾經洗刷但仍隱約可見的字痕,提醒著香港人兩年前經歷過的種種。

有「亞洲塗鴉第一人」之稱、本地Hip Hop樂隊LMF的主音MC仁,稱這些為「清潔體」,以新模樣呈現原有訊息。他眼中這些塗鴉不僅是延續抗爭,更是各種表達手法湧現的開始,「將自己個城市觸覺變成——我喺條街度唔只係行街買嘢,我係睇條街有咩message。」他接受眾新聞訪問時形容:「啲人而家先醒,先知道原來嗰啲空間本來就係屬於公共,公眾有嘢講,用嗰個空間其實係好合理。」

音樂:大懶堂@LMF 二零一九@LMF

【全文閱讀】https://bit.ly/36K4kwg
留名

最新消息:馮智障俾人換走

今晚會唔會請文生講少少,有關英格蘭全面解封事宜?
鄭麗矜走埋。姓許嗰個梗係可以有得留低啦,當今人材,智將需然背景都唔弱,但佢能力明顯比留低嗰件勁好多,要愚惑腥港人唔係咁啱用。
光明三傑

馮智障冇得撈
智將今晚上唔上光明頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞