ViuTV : 港版大叔的愛完左, 下星期一2030-2230 會播日版 每日兩集 !

201 回覆
432 Like 20 Dislike
每日兩集?! 播三日半?
咪玩,太高難度
嗰時話拍港版已經播咗一次日版,然後依家播完港版又播一次日版, 仲要播極都係第一季嘅日版, viu有冇諗過幾鍾意嘅人都會睇到厭㗎

寧化飛灰 不作浮塵 光復香港 時代革命
咁反正都係重播, 播返自家製都好過又播外購嘅, 最大問題係仲要又係日版大叔
雖然淨係播四晚奧運前攝時間未必有咁短嘅劇, 但港版同日版重覆度咁高, 即係呢三個月左右睇足三次同一套劇, 有啲嘥咗啲air time, 好似冇plan就求其推啲節目出嚟左攝右攝咁

但奥運開喇喎點播第二季?
第一季七集, 連埋開頭結尾日劇通常加長, 四晚八個鐘應該差唔多

我記得初開台有一期係星期一至五晚晚唔同節目睇, 但唔知點解突然執位執到除咗晚吹之外晚晚都係嗰堆固定節目
尤其自家製綜藝, 好多星期一至五連住播, 時間又短又chur, 等到第二季開拍大家又未必keep到啲熱情, 寧願佢每集加長啲但一星期得一集, 拉長嚟做, keep住啲觀眾

以viu嘅規模同人手可能要有半年冷卻期淨係播外購先得, 但過咗仲撈唔撈得返啲觀眾返嚟又係一個問題, 所以依家viu都係一有自家製劇就攝出嚟播咗先
不過本身咁多外購劇, 冒險啲一星期只係一日自家製, 其餘日子淨係外購都可能可以試下嘅, 無論淨係鍾意自家製或者覺得題材唔啱嘅都唔使話熄一個月電視先再開返, 但就容易同人哋出品有對比

好撚on 9
根本就係拎黎攝時間頂住 順便食埋個勢

播完奧運之後就好似到姜b個套 it狗咁又差唔多到11月準備播造星 如果肯擺造星去930 time slot 應該下半年都可以keep住930~1200都係自家節目
應該係預奧運前無人睇電視先安排連播2集日版,抄隔離台
要有好劇本先得,冇可能套套劇本都咁正
套劇叫大叔的愛喎賣青春架咩
日版演技贏哂啦
仲有姜濤同Anson lo演嘅超感應學園。但8月先播,我估係為左避免撞左奧運
大叔s2唔好睇㗎

搵下其他日劇好過
原版放8半播半個鐘仲好
都唔係
勁多阿叔阿姐睇
未必會個個神心上網睇
兩套爭好遠wo

港版主角好似各有各做咁,唔係好對到戲。我睇日版投入啲,睇完中意左田中圭
同意啊,日本兩個男主角做到個種戀愛嘅tension,好正

但港版入唔到戲咁,好難投入。所以演技係好影響到觀眾嘅投入度。
你岩。

其實即播日版係咩玩法?
田中圭演到田田個種傻氣同可愛,但edan就係得搞笑,好難同啊牧做到有愛嘅感覺。
睇左做同阿牧做愛
鬼唔知咩 無咁多資源嘛
日本冇一個台一星期七日都有劇 (唔計晨間劇,深夜劇)
富士 一二四
TBS 二五日
朝日 三至六
NTV 二三六
東京台一五
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞