科大討論區(18)幾時先派exchange offer

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
控制飲食(節食戒口)&做運動

運動intensity要就住,我由散步開始慢慢練跑,最高試過每日跑8km

重點係你要有決心,持之以恆,唔可以半途而廢(n年前我第一次減肥係最終係失敗收場)。我嗰陣時考完dse同自己講我要係出年一月出席畢業禮嗰陣時靚靚仔仔( 當然亦都係為左溝女,雖然依家我仲係A0)

如果無健康,又點做你鍾意做嘅嘢呢?

本身我天生易肥,又暴飲暴食……依家減左肥就唔使點擔憂呢個問題,改變左體質可以容易d操肌。

呢排開始做gym慢慢增磅操肌,目標去到67kg

減肥效果因人體質而異,最緊要順其自然(喺度戴返個頭盔先)
依家仲要返intern,keep住呢個習慣好辛苦下
(都唔知9月f2f點收科,到時brain and muscle power肯定搾乾)
堂係拎嚟走的
lambros:
返而F2F想返科大Gym room
講開飲食
我有一套心得
大家可以請教我

我之前成日飲大杯士多啤梨奶蓋加珍珠
但個間嘢比人踢爆左係偽黃
就轉左飲另一間嘅珍珠奶茶加奶蓋
有時會飲抹茶加奶蓋加珍珠

blacklist嘅有四季春
勁垃圾
https://facebook.com/WeekendWeekly/photos/a.551293891580781/4054913047885497
上次fb見到
心諗洗撚你推薦咩
本身都成日飲
而且飲嘅話 一定係買1L
上面個肥仔成日食burger 定熱狗加士多啤梨奶蓋珍珠
聽完覺得你肥過賴皮豬
好滾動
我以為華哥你個負心漢一直對我不聞不問
我講啲嘢轉過頭就唔記得
但原來你一直銘記於心

澄清:科大逍遙子(本人)唔係肥仔
#484 #485兩件on9仔鳩up
大家唔洗理
希望各位女fans唔好誤聽謠言
我飲開佢個草莓星球(L)
如果有女女想一齊飲
我真係唔介意
緊係記得你被店員嫌棄杯野肥喇
d皮膚如何
黑左囉……
但係妊娠紋搞唔到……要做手術或者intensive train條腰,好傷身㗎
放左榜 應該入到Sci A
set下個目標入MAEC
city best 6 26分會豁免中文2
咁低要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞