[CityU] 又一城大討論區 (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
見到自己圈子好多人chur intern activity competition攞獎 成個cv仲靚過三大
好多人都好把握機會增值自己

shitty係好shit 但係資源絕對唔shit
利申真 垃圾shitty仔
Year 1成績往往被低估
派major exchange 甚至year 2 winter intern都睇year 1
認真讀回報率好高你適應咗想點玩就點玩啦
真心唔難

2. yr 1基本淨係讀返中學嘢或者introduction course 唔上堂淨係睇ppt有溫書保底有B+

3. 大學生啦 日日臨訓前check個email好難meh
清有料
頂 咁又一年啦
你講到我好驚呀
點解唔讀ge
簡單又hea 可以yr1就拉高gpa先

yr1,2清晒ge cciv 1401
yr3,4專心讀major minor elective唔好meh
你入到來就知shitty最top果班人個個勁到cls

我垃圾地底泥渣
使乜驚
老實講以shitty平均水平來講 yr1你肯個個禮拜抽兩三粒鐘溫書 final之前再日日溫兩三粒鐘
你上唔到deanlist都難

利申永遠deadline fighter
Ge咩year都有人讀
Year 1啱啱入嚟大機會畀人屈機 除咗hea 靚grade都只係一部分人 相反college嗰啲intro都係易同通常year 1讀 摸熟咗個學習模式先take都唔遲
仲有有啲人鐘意assessment寫文 有啲鐘意exam 可以了解清楚強項取向先reg
山寨王嚟city最top嘅同三大最top仲有啲距離
一定啦 city點top都唔會夠三大最top果班人好
問題如果個人真係咁高lv 點差都唔會差到入來city讀
自己淨係想安安全全grad到 搵到份above average工過一世算
請大家交會費支持SU
是,我會勤力讀書
如果有得enjoy埋u life 就更好
Sor巴打
City CS js1204 tg group
https://t.me/joinchat/tH36bMzXQ0MwNzk1
識到人玩咪得
主要都唔係跟hall活動玩㗎啦
冇活動難好多識人㗎 未計冇ocamp an din嗰啲
我上年住 活動就真係冇乜
但都識到好多人可以日日玩 打牌飲酒邊爐呢啲
所以覺得有冇活動都唔重要
不過都係睇人睇造化
本身好毒好摺嗰啲人就算有活動有ocamp應該都係俾人撚嗰個
活動之後都大機會係一條友喺房唔知做乜鳩
嗰啲人係唔適合住hall
識人可能冇影響 不過ocamp an din呢啲真係hall life要有冇真係打折
個個hall都偷雞打 明文好似係唔畀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞