去速剪鋪剪髮通常都係放棄咗自己嘅垃圾

384 回覆
913 Like 2630 Dislike
我覺得唔關歲數事,係根本好多亞洲男人都冇扎靚beard襯返個barber 頭。
你留意下,基本上只有生得出beard ge亞洲人先carry 到barber 頭。
另外就係大部份亞洲人面型冇咁立體,所以頭髮一剪短就柒。

一堆用barber 呢啲on 9 稱號叫自己

屌你老母 20歲出頭收500-600 叫資深髮型師
去開qb house,求奇剪剪就算

不過操開gym
我發覺d女望我對波多個髮型
去非速剪,條友唔識剪扮識,俾埋圖剩修髮尾,剪到勁短都算,仲要唔齊咖 俾咁貴仲要有咁既效果,不如速剪
漸變位好難剷
最慘係去髮型屋剪都可以衰過速剪
髮型屋唔一定好 但速剪既大部分都係垃圾 放棄自己 低生活要求 錯誤價值觀

洗得起貴錢 好多時賺大錢 包裝好男女都有機遇
可以話你知 大部分藍絲呀叔都係速剪忠粉 所以藍絲有樣睇
識剪既師傅幾刀落手搞完仲靚過其他修半日
窮人都要尊重?番屋企食屎啦
份工唔需要見人但又會care自己髮型嘅先係社會上嘅垃圾
一個月咪又剪一次 是鳩旦啦
乾淨企理 個人有實力就得架啦
屌啦又係鬼老
1.model 好撚型好撚靚仔
2.張相影得好靚打哂燈,角度又好
你開下d barber shop睇下香港留鬚個班剪完又咩樣
眼細,鼻短,山根位又矮,
留鬚既成個山賊樣又梳又稀
好撚心亞洲人咪撚搞呢種,跟撚本自暴其短
岩啊 細個就有呢個諗法(窮撚諗法)
我辛苦番工(果時長工計番時薪都好似得60)
速剪剪幾剪 唔洗15分鐘就收我5、60
貴salon更加唔洗講 郁下百幾 二百上落 加埋咩髮型設計gegel個頭又幾百

毒l決定自己剪 ,到宜家 都5、6年
雖然就冇話好型,不過都見得下人
八舊水剪成咁我燒撚咗間鋪喇
Agree, 速剪仲有誠意,態度又好
有服務但難食過平嘢,本末倒置
我都試過
而家轉左去間貴嘅髮型屋 剪出嚟真係兩種層次
去salon剪只係為左比個洗頭妹問個頭有冇痕
靚仔速剪都係靚仔
毒柒點剪都係毒柒
你估你俾幾百蚊剪個頭就唔係垃圾架啦咩
關咩事 佢光頭都係靚仔
你樣衰就樣衰㗎啦 gel完都係柒頭 用錢買自信 然後話自己有追求好似高人一等
除非你真係好追求外表 有執著見到自己柒會食唔落髮
咁呢啲人樣衰都會整容 所以都唔會係樣衰
是撚但咪就係放棄咗囉,你見姜濤本身肥仔一名,減完肥割雙眼皮變撚咗最靚仔佢,呢啲咪人辦正能量囉
關咩事 佢光頭都係靚仔
你樣衰就樣衰㗎啦 gel完都係柒頭 用錢買自信 然後話自己有追求好似高人一等
除非你真係好追求外表 有執著見到自己柒會食唔落飯
咁呢啲人樣衰都會整容 所以都唔會係樣衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞