台灣陸委會:香港一國兩制已名存實亡 關於是否廢止港澳條例一事 台灣將謹慎處理

118 回覆
215 Like 1 Dislike
搗亂國家戰略
其實唔會咁容易,你睇中國足球隊就知。
佔係容易金門防衛指揮部無記錯裁到得番5000個官兵,要攻佔唔難,問題係佔完然後點,太多後續問題會即刻浮現,局勢就會螺旋上升
最差嘅局面係侯友宜拍柯文哲選咁就真係有機會贏
問題係國民黨唔會咁樣比提名
係贏梗。但柯文哲唔會肯做副
中共打飛機就識打
日日同啲小粉紅講要武統台灣
搞到啲小粉紅日日喺度高潮
幻想下好
諗起前排記者問普京點睇五筒台灣
普京即刻笑出聲
不過煽動得太多又會有問題班人會醒
簽證都唔批仲留黎做咩
我到今時今日都係唔信條例係7婆自己搞出來,中聯辦肯定知悉,中共肯定知悉並授意,唔通呢個時候突然間又港人治港高度自治?
咁又未必贏梗,只係我未諗到綠營會出咩人對呢個組合
柯文哲就算把啦,做總統真係唔合適
歐美國家覺得俄佬唔會出兵嘅主要原因就係無錢
呢個問題留比後世解答,相信一定好juicy
柒婆一條友一年時間救返台灣,又幫脫歐後英國注入香港人口動力同資金

以港英留底既特務黎講,佢算好出色
果然全家心繫英國
冇錯 金門其實係誘餌
打乜鬼,吹水比D小粉紅high下啫,話到事果批人D資產、家屬全部都係外國,郁一郁就被人凍結、變人質啦

大陸只會玩經濟侵略,收買台灣啲有錢佬

佢目標都係台積電,第日扶植到個親共嘅分分鐘拱手相讓
其實打邊度都係呢個問題,打完然後呢?正常人都諗到台灣人唔會當無事發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞