寶馬原廠玻璃一問

45 回覆
2 Like 2 Dislike
新車 早2日比石仔彈爆玻璃
原廠份全保要比墊底 7k

係咪都係返廠換好過出街換?
如果出街換應該保險全包
不過就唔係原廠

睇你介唔介意
打左去問 要比墊底
無理由架wor
應該有windscreen cover
$4000 -$5000 limit

你打去叫agent 跟下??
我啱啱自己都上網睇左
寶馬份仆街嘢
寫住每次換玻璃要比自負額
d fd 都同我講 全保包換玻璃唔洗錢
我跟寶馬買保險真係做左on9仔

https://www.bmwhk.com/zh/topics/owners/financialservices/premier.html
新車返去換返原廠啦
$7,000 都算抵既
爆左一點 幾條1/2寸裂紋

係咪都直接換就算 唔整
原廠保險玻璃唔係3千咩 ?
外面全部雜廠野,無論硬度強度都唔同。
出面個D咩日X汽車玻璃,咩無信無義,
平幾錢蚊唔會無原因,自己衡量下。

PS:七千都比唔起咪撚揸車
你唔係搵寶馬出保險咁on9下話....?
新3系後玻璃爆咗換咗雜廠2500蚊,望落冇分別,隔音都冇分別,係冇咗寶馬標,講真原廠咪又係爆,我都係俾石仔擲中
#1寫到明 屌你係要問多次黎潤鳩我
有冇HUD?我之前架車有HUD要換返雙層玻璃好似都要差唔多成皮,不過唔係寶馬,如果你有就留意返,換雜牌可能有殘影
寶鹿原廠保險包全車玻璃免墊底㗎,邊個叫你報own damage啫,claim wind screen 嘛

張開你屎眼

安聯張寶馬廠單出名係抵到出油
全保應該包,但要自己跌少少
原廠有埋寶馬logo 都係$6000 保險俾$5000
自己俾$1000 保險換玻璃唔會扣ncb 唔會加loading
你係咪claim 錯野?應該claim 無償換擋風玻璃而唔係損傷維修
你齋要張保險證書出牌費嚟講,係

但佢新車廠單啲Cover 你幾難搵第二間肯傻到咁

3年New for Old
玻璃包全車,唔止windscreen
dent & scratch cover
咁就再花啲先
新車玻璃撞下石仔都裂,仲講咩強度硬度
寶馬玻璃好撚易爆,我都爆過
孤鳩寒又冇錢比唔好諗咁多籍口正當化自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞