【小說音樂化】YOASOBI 討論區(8)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
好好聽
首 もう少しだけ live真係唱得一般 好大落差
ikura完全唔夠氣唱 本身好期待呢首live
呢隻歌呢個版本真係最岩佢
之前第一次演唱會果陣
呢隻真係無發揮得咁好
本來諗住佢u記果場會唱
點知無

好似演唱會唱就會炒車咁
其實yosobi原曲咁多effect,現場唱到呢個程度已經超勁,幾田每句中嘅變調好多人都做唔到,佢天生個唱腔已經好似後期過咁
幾田最要改善係低聲部份 成日都好勉強

幾田低音明顯唔太穩
仲有好大進步空間
呢個look仲好睇
唔識野 想問三原色首歌係用咩琴

ut live 幾田一路唱兩隻手一路前後搖,勁似八十年代feel
一見到以為佢過咗身
做咩佢啲look成日都要搞到好似老咗10年咁
日本人好鍾意扮大人
而家先20歲
過多幾年就真係變怪物
通常後生想成熟啲
到老又會扮返後生
桐蔭班學生知道左可以同yoasobi一齊演出
應該會開心瞓唔到

Ikura真係好易喊
要識養聲,好多日本女歌手唱唱下唱爛咗把聲
雖然唔知幾田同Ayase係twitter 講咩
不過睇佢兩個互動都幾搞嘢
夜晚我會安慰返佢大家唔洗擔心
應該係今晚電台有講,Ayase Post 啲對話返出嚟
https://twitter.com/Ayase_0404/status/1412445618090364929
Ayase:震驚世界嘅奇蹟 Z coaster
幾田 repost:停手

單嘢大概係幾田打咗過山車(日文係 jet coaster 直譯,ジェットコースター)做ゼットコースター(z coaster)仲要完全冇自覺,
仲好似誤會咗個自己個錯字係「Ayase san」所以打咗幾次,跟住先問「乜唔係ゼットコースター咩?」

https://twitter.com/YOASOBI_staff/status/1412448047842299906
公式 acc repost 嗰陣仲專登將 #YOASOBIANNX 打錯做 #YOASOBIANNZ
原來係咁
幾田嬲豬樣應該好可愛
8/8個show中止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞