【小說音樂化】YOASOBI 討論區(8)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
咪傻啦
你覺得ikura喺YOASOBI紅啲定單飛紅啲
true
要睇佢造化 可唔可以帶動到自己做唱作歌手
佢而家有跟 ayase 學作曲果d 掛
answer 係明顯比起之前果d 有進步
以前太過小文青曲風
好難突圍而出
啱啱先成團第2年
Yoasobi帶俾佢咁多機會,點會唔玩
下次上武道館添呀
幾田重要靠yoasobi 係壯大個fans base, 有排玩
佢點學都唔會作到ayase個d歌啦
唱返普通歌真係會晒左佢把聲
幾年囉叫唔叫耐
幾田而家先廿歲 如果要做唱作歌手要趁後生
其實 ayase 真係用得 ikura 把聲好盡
d 歌為佢度身訂造咁
想搵返一首日文歌
https://lih.kg/1905211
睇完小說 再聽番首歌正幾倍

之前最鐘意群青 而家就encore同tabun 個mv同ikura把聲好啱個意境
我反而覺得ロマンスの約束最好聽
ayase 同ikura作既歌大分別到
認真講比佢單飛 都唔會比佢自己寫歌做主打啦
ayase 作左歌幾多年 又有天份 點會咁容易學得到
幽靈東京真心神
咪係
喺YOASOBI有ayase 呢個天才固定幫佢作歌
Solo嘅話佢估隨時拎到好歌唱咩
想聽AYASE cover返 yoasobi d歌
唱死佢啦自己啦
我反而係想聽佢唱番自己vocaloid果啲
聽哂喇己經 雖然佢唱功唔係話好勁
但係就係有種味道係度
想睇佢彈琴彈得好好睇
佢出個純音樂album我應該都有排j
幽靈東京係佢當年心聲黎啱啱聽返覺得佢真係好叻仔
可惜 Spotify 冇 ayase 自己翻唱版本
得初音
apple都無呀
本身佢古典都算天才來
如果佢鐘意既話 一早就紅左喇
https://www.youtube.com/watch?v=y4Ufh1Yb3pQ&ab_channel=Davincichannel

啱啱搵返佢以前對BAND嚟聽,其實都唔錯喎
除左個外型娘娘地之外Gchi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞