有無人6月會去雨崩

42 回覆
1 Like 1 Dislike
Btw多謝咁多位巴絲打嘅資訊 不盡感激
如果有興趣join嘅快啲tg me啦 打算呢兩日内買機票
7月尾有無人去 可以拼車
去過 可以提供當地資訊
19/6?
19/6?

暫定12-20會喺雲南
我都想有得同絲打去

等我下年去貝加爾湖 都開post招人先

我都想去貝加爾湖!不過點都冬天先去
Freshgrad實無假應該有排都未去到

我諗住裸辭二月去
19/6?

暫定12-20會喺雲南

19/6先放假呀
9日雲南大概行程

D1 香港 - > 昆明 -> 香格里拉

D2 香格里拉 -> 普達措公園 -> 獨克宗古城

D3 香格里拉報雨崩團 即日上雨崩 飛來寺 西當 德欽 D4-D6 行雨崩三天

D7 雨崩 - > 香格里拉 - 松贊林寺 -麗江古城

D8 麗江 - > 昆明 - > 香港

有無巴打比到意見我
9日雲南大概行程

D3 香格里拉報雨崩團 即日上雨崩 飛來寺 西當 德欽 D4-D6 行雨崩三天

有無巴打比到意見我

即日上雨崩可能有少少chur,同埋唔搏下日照金山?
9日雲南大概行程

有無巴打比到意見我

即日上雨崩可能有少少chur,同埋唔搏下日照金山?

咁我應該早d報定個雨崩團?
日照金山 唔係係雨崩村 睇日出就睇到?
9日雲南大概行程

有無巴打比到意見我

即日上雨崩可能有少少chur,同埋唔搏飛來寺下日照金山?

唔使報團啦,住飛來寺一晩搵人一齊去就得

日照金山喺飛來寺睇最清楚,不過好講運氣
有意 AAAhahaha
不過prefer 7月頭

我都7月頭去 會唔會有機會一齊包車?
雨崩真係幾OK,我覺得值得去,其實一個女仔都好安全,因為好容易識到同路人
雨崩有驢仔騎,半程百幾二百,妳可以照行,頂得順就行晒佢,頂唔順再係大路等驢仔都得
由昆明計起都有公車去德欽,係德欽到雨崩要搵人拼車,係香格里拉問下一定有人拼車,冇的話去到德欽係條街坐陣都大把背包友問緊車,你走去拼就OK
話說6月都多雨水,條山路妳預全部係泥漿泥濘
最簡單可以報當地短線團,亦都唔少人咁做,咁就交通方便好多
9日雲南大概行程

有無巴打比到意見我

即日上雨崩可能有少少chur,同埋唔搏飛來寺下日照金山?

唔使報團啦,住飛來寺一晩搵人一齊去就得

日照金山喺飛來寺睇最清楚,不過好講運氣

通常都好大霧
普達措公園我覺得唔值得去,無錯係似明信片D風境,但其實留得唔長,走馬看花咁
有幾點要注意,報當地團參觀藏民家千其唔好加錢食犛牛肉,勁難食硬崩崩
上普達措公園佢地會話國家規定一定要買一支氧氣仔,其實唔洗,上次成團人都冇人用過掉左
我覺得徒步虎跳峽幾正,可以考慮
留名學野

利申: 去過稻城亞丁行山
7月尾有無人去 可以拼車

我7月尾會去雨崩
巴打仲有冇留意呢個POST呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞