asso interview 衰撚左

94 回覆
2 Like 7 Dislike
相信自己
我form4無讀,之後幾年無讀
再讀毅進,上埋 hd,再讀完個ugc degree。

只要信自己就可以做到,asso hd啲 interview好 hea,只要你準備左 self-intro, 點解想讀呢科,然後用英文講到出來就得咖啦,基本上都唔洗流利
Asso 都入唔到 Ching 有料....

2年前dse 攞2

2年無掂過

你一下子要我考oral.

實死

竟然去報得點解唔掂下先去in

無晒書

冇書唔識自已搵?
自已想讀書又唔想付出
明知有interview又唔準備
用咁嘅態度讀多幾年書咪又係浪費金錢同時間
出黎貢獻社會好過啦

要返工

返工係一個唔準備既原因咩?
抽d時間準備下好難?
如果真係有決心想做好佢
咁就比返相應既付出啦
學鋼鍊講句 唔付出 何來收獲

我認為中文我可以吹足1小時
點知英文

上網search下都知 唔少院校都用英文in呀話
老實講 如果你英文真係差到asso interview都fail,
就算你入到去都係比人屈你機。。。
今時今日有冇學歷根本唔緊要

我講了
我不是為未來
讀到中7, 當時未發完肓+味做手術好撚樣衷
完全非人生活
嚴重抑鬱+恐慌症
上年在極度恐慌下被迫自殺
藥物救了我
我家下想感受一次正常人校園生活
Asso 都入唔到 Ching 有料....

2年前dse 攞2

2年無掂過

你一下子要我考oral.

實死

竟然去報得點解唔掂下先去in

無晒書

冇書唔識自已搵?
自已想讀書又唔想付出
明知有interview又唔準備
用咁嘅態度讀多幾年書咪又係浪費金錢同時間
出黎貢獻社會好過啦

要返工

返工係一個唔準備既原因咩?
抽d時間準備下好難?
如果真係有決心想做好佢
咁就比返相應既付出啦
學鋼鍊講句 唔付出 何來收獲

我認為中文我可以吹足1小時
點知英文

上網search下都知 唔少院校都用英文in呀話

連用咩in都唔知 你去黎做乜
相信自己

只要信自己就可以做到,asso hd啲 interview好 hea,只要你準備左 self-intro, 點解想讀呢科,然後用英文講到出來就得咖啦,基本上都唔洗流利

我講不到,只講左my name is ...
今時今日有冇學歷根本唔緊要

我講了
我不是為未來
讀到中7, 當時未發完肓+味做手術好撚樣衷
完全非人生活
嚴重抑鬱+恐慌症
上年在極度恐慌下被迫自殺
藥物救了我
我家下想感受一次正常人校園生活

正常人都知interview 要準備 人地唔比你 係認定你係正常人好冇
相信自己

我講不到,只講左my name is ...

我同你一樣 不過早你兩年al 27歲先讀hd 依家先完sem2 成績幾好

唔好放棄

ive?

係呀 我會努力上返大學

interview 英文點?

我果科唔洗interview
食屎啦 唔準備又係到怨
唔買書都算 俾少少時間去自學又唔肯
圖書館大把書啦7仔都有英文報紙啦 唔鐘意睇書咪上網睇下戲睇下鬼佬youtube爬囉
冇書讀就自殺 俾你讀到又掂呀
下次冇女屌又自殺呀
讀到中七英文點都有咁上下啦大佬

最憎人係咁作一大炸藉口又係到怨
加油啦巴打 路係人行出黎既
我同你一樣 不過早你兩年al 27歲先讀hd 依家先完sem2 成績幾好

唔好放棄

ive?

係呀 我會努力上返大學

ive用中文in
同樓上巴打差唔多,我末代al
依家hd岩岩完sem2,成績唔差
你大人地幾年,自然會識諗左,珍惜返個讀書機會
成績多數都好過岩岩dse/fd上黎果d

唔好放棄

ive?

係呀 我會努力上返大學

ive用中文in
同樓上巴打差唔多,我末代al
依家hd岩岩完sem2,成績唔差
你大人地幾年,自然會識諗左,珍惜返個讀書機會
成績多數都好過岩岩dse/fd上黎果d

無錯 當你做過野 試過比人睇唔起 你就會讀書
不如樓豬認命吧
做下m記話唔定俾你撈到個經理番黎做呢

可原可以答我

ive 幾時可以改課程?

等統一收生果日去即場報都得
ive你去到9月都仲有位剩,仲可以報
btw 我ue拎F,讀ive發覺好多人D英文都好差...
我個fd佢ue拎U,都入得返poly,今年仲要1st hon grad
(工程科)
識人小6都有asso讀
另外 我想講
其實有幾間大學既 asso都收左我 但我最後都去左ive

因為幾年無讀過書所以無咩把握

好才呢個決定係無做錯
不如樓豬認命吧
做下m記話唔定俾你撈到個經理番黎做呢

可原可以答我

ive 幾時可以改課程?

等統一收生果日去即場報都得
ive你去到9月都仲有位剩,仲可以報
btw 我ue拎F,讀ive發覺好多人D英文都好差...
我個fd佢ue拎U,都入得返poly,今年仲要1st hon grad
(工程科)

工程邊科
另外 我想講

好才呢個決定係無做錯

detail

ive 點好?
另外 我想講

好才呢個決定係無做錯

detail

ive 點好?

佢無野好 最好就係肯努力一定有回報
但公開試未必
又話比心機自己interview都唔準備下
返工?每日30分鐘上網學下英文都唔得?

真係三句I am (名), I like XYZ,I really want to be given a chance都唔識?中七學生
又話比心機自己interview都唔準備下
返工?每日30分鐘上網學下英文都唔得?

真係三句I am (名), I like XYZ,I really want to be given a chance都唔識?中七學生

一係疊埋心水發奮,一係就繼續做野啦樓主。
比錢就讀, 除非你in個科係特別搶手, 例如cccu social work,
我interview個陣self intro都講到疾曬機咁, 以為仆硬街點知都係有offer
讀一年pre asso囉
但前後加埋要三年 仲要唔包上大學
上到大學又四年 係前後七年
同埋你英文咁嘅程度 讀asso都唔係咁易
攝高枕頭諗清楚報asso
係想讀書 定 唔想做嘢面對社會
老實講 如果搵到自己有興趣嘅工作
可能會有更好嘅人生
一年見唔少你呢種人 講到自己好大決心冇野輸又乜又柒 最後都係得個講 廿幾年都係廢柴真係有原因
一年見唔少你呢種人 講到自己好大決心冇野輸又乜又柒 最後都係得個講 廿幾年都係廢柴真係有原因

兔唇

我想架

如果你有

一早自殺死了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞