【連登 商業電台 光明頂 討論區(五十五)】

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
其實佢有蘋果動呢類慢慢轉型緊 然後係慢
但佢其實仲捱到
請先推爆第五十五帖

第五十六帖
https://lih.kg/2601605
好難頂
佢賺得幾多得幾多反正有bc隨時走
咁許冠武係咩
獨樂先過癮呀
一班人又嘈
仲有10分鐘,陶生加油捱埋佢
播歌囉
獨孤九劍
孤獨同時又生於一個亂世,就產生taxi driver同joker
聽到好辛苦
我意思係佢修例前已經因為比人打壓而少咗好多廣告,唔係因為紙媒過時先搞到佢唔掂
仲要有人話佢係主持,監製要佢講都無辦法
我就用返歷史做例子

柏林圍牆的第一個受害人,就是18歲的Peter Fechter。

當他嘗試從東柏林越過圍牆去代表自由的西柏林時,忽然城牆變得無比真實,因為他被射殺了。在柏林圍牆倒塌兩年後,當年開槍的士兵被告上法庭。士兵的辯護律師辯稱,他作為一為士兵,當時不過執行指令,沒有選擇。當時他只有開槍射擊,罪不在他。

可是法官卻道:「作為一個心智健全的人,當你發現有人翻牆越境時,此時此刻,你在舉槍瞄準射擊時,有把槍口抬高一厘米的權利,這是你應主動承擔的良心義務!」

這個廣為流傳的故事。開槍既是指令,但射得準不準,有沒有需要射中頭部甚至致命,判斷卻是個人選擇,責任全歸自己。
法國大革命的序幕和關鍵事件

FROM WIKI
播安魂曲得唔得?
新形勢還新形勢,但唔洗做錢學森,除非你同錢學森、司徒華一樣,本身就係親共。唔係做人點都有個其本盤,否則佢咪同小農dna一樣
我都唔經唔覺聽左兩三年
19聞到陣味啦
聽唔返以前既光明頂架喇

令我諗起之前沈旭輝同19講過:光明頂係指標黎
真係冇講錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞