剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(196)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
same here分左手個半月,除左頭一星期好down之外,之後逼自己重新出發,以為自己會慢慢好返,但少少野一勾起同佢一齊既回憶,呢幾日自己就跌返落個loop到,先發覺自己從來都無放低過佢,只係自己呃緊自己
同我情況一樣到以為係自己打既
最尾個段好true!根本咩都佢講哂,龍門任佢搬,一句到尾就係已經唔愛,無左感情

之前係第二個post到記得有人講過,當你見過佢愛你時候既表現,到分手既時候你就會知道對方已經唔再愛你
令我諗起佢以前有一段時間真係好愛我,仲記得你整既禮物往事只能回味,明明果時做過咁多約定,分手後約定好似從來唔存在過一樣。

跌完痛完就算,已經返唔到去以前既時候,調整好心態重新上路
同佢拍左5年,咩都比唔到佢,好多小事應承左,但無做到,考車牌,報corse個d,日復一日,年復一年,乜都無改變到。份工叫做升過一次職,但首期仍然遙遙無期,距離供樓仲係好遠。佢好想有自己空間,話出去租屋,但要我比晒,我唔捨得。呢到變左觸發點跟住分手。重點係大家唔細,三字頭,佢心急我都明,佢睇唔到希望
我p牌俾唔到正評,但都想多謝巴打既鼓勵,雖然要走出個傷痛真係好難同唔知要幾耐

我都有諗起佢之前仲係好愛我,為我做左好多野,連當初表白都係佢引導我講(我好怕醜),結果唔再愛我先個個都係佢
Agger
以前話鍾意既野分手果陣就話好討厭好似人格分裂咁
唔愛未唔愛囉, 唔使咁多藉口越描越黑
加油呀巴打,慢慢黎,唔好再stalk佢係第一步
只要記住分手果時既佢已經唔係你愛既佢,你愛既佢已經死左,唔好再愛一個死左既人

我初戀乜都唔識,佢教左我好多野,我都好感激佢,雖然唔可以一生一世,但起碼曾經有互相愛過對方,已經滿足了。
由依家開始,比個目標自己一定要完成分手後就係最好既動力去做未完成既事
其實直接一句唔再愛,咁我咪自己消失唔到打搞你既新生活,無謂搲爛塊面咁去求你比機會我
咪係, 自己唔想做衰人就講到對方錯晒所以佢先分手
真係好自私
其實係之後慢慢諗返啲回憶先係痛
真正原因我已經唔想深究落去了綠帽又好性格不合都好,發生左既事知道左個因都改變唔到個果,不如從結果思考一下得失。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞