明年換智能身分證 相更靚可拍卡過e道

70 回覆
3 Like 44 Dislike
救命 真係人講係又講
掃你老豆呀 張卡話就話係RFID
但都係要張卡既表面接觸到閲讀器先啟動到RFID
即係話同八達通可以sip係銀包入面嘟有啲唔一樣

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

以為自己好醒
救命 真係人講係又講

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

銀包厚少少都啪唔到
救命 真係人講係又講

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

被動式晶片遠少少已經唔得啦
知唔知遠距離掃一張晶片仔會有幾多energy loss同distortion
正常功率既掃描器兩三米已經係極限
仲未考慮orientation
又有警犬/五毛出黎叫人唔洗驚 要信警犬同港共
救命 真係人講係又講

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

知唔知遠距離掃一張晶片仔會有幾多energy loss同distortion

一米都嫌多啦
仲有警犬用咩reader你又知?
搵個便衣著便服行入去兜兩轉
咪撚轉啦
我依加個張個樣好靚囉
本港自二○○三年引入智能身分證系統,更換新一代智能身分證的相關籌備工作積極進行中,入境處預計明年第四季展開為期四年的全民換證計畫,更換全港約八百八十萬張智能身分證。
原來香港咁多人

住外國香港人都十零廿萬啦
年年都想影過張相
本港自二○○三年引入智能身分證系統,更換新一代智能身分證的相關籌備工作積極進行中,入境處預計明年第四季展開為期四年的全民換證計畫,更換全港約八百八十萬張智能身分證。
原來香港咁多人

住外國香港人都十零廿萬啦

唔止
救命 真係人講係又講

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

以為自己好醒

反正都掃唔到我用咩包住張身份證關人鳩事?
你查證咪攞比你囉
定係驚掃唔到拿拿出黎話掃唔到
香港落後到,仲乜都要睇身份証
救命 真係人講係又講

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

一米都嫌多啦
仲有警犬用咩reader你又知?

搵塊錫紙包住佢囉
監控科技推得咁快
下年就得

又唔見其他科技咁有效率
監控科技推得咁快
下年就得

又唔見其他科技咁有效率

呢個post 一 班警犬五毛叫人唔洗驚
救命 真係人講係又講

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到

銀包厚少少都啪唔到

將個reader增強訊號,遠一遠都掃到
唔識就wiki下
有RFID ,黑警抄牌都唔使你拎真份證出嚟
集會時攞部reader周圍掃就得

到時仲有咩集會
卡上文字印刷質素更高,外觀更佳

印嗰個抽氣扇區徽上去幾靚都無用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞