明年換智能身分證 相更靚可拍卡過e道

70 回覆
3 Like 44 Dislike
有RFID ,黑警抄牌都唔使你拎真份證出嚟
集會時攞部reader周圍掃就得

出現了

用錫紙包撚住

黑警scan唔到你,就拉咗你先
問你好人好姐做乜唔俾人scan
到時包錫紙都冇用
SCAN完就知有咩人係度
黑警行過鍾意睇下你幾歲都好
香港落後到

澳門都一早可以拍卡過關了

戇鳩,換證唔撚錢咩?每代都要用十年左右,每年有新技術就換比你好唔好

咁都有位撐到

起少條港豬噢唔知可以換幾多次

換多幾次有咩用
成日要去換咪仲煩
本港自二○○三年引入智能身分證系統,更換新一代智能身分證的相關籌備工作積極進行中,入境處預計明年第四季展開為期四年的全民換證計畫,更換全港約八百八十萬張智能身分證。
原來香港咁多人
本港自二○○三年引入智能身分證系統,更換新一代智能身分證的相關籌備工作積極進行中,入境處預計明年第四季展開為期四年的全民換證計畫,更換全港約八百八十萬張智能身分證。
原來香港咁多人

咁非永久性居民都要出身分證比佢架嘛
watch dog
有RFID ,黑警抄牌都唔使你拎真份證出嚟
集會時攞部reader周圍掃就得

出現了

用錫紙包撚住

黑警scan唔到你,就拉咗你先
問你好人好姐做乜唔俾人scan

依加當街問你拎身分證
你唔比咪又係介返差館
只係猶差用筆抄 抄完報上電台 同拍卡嘅分別之嘛
原來香港咁多人

我知 感嘆下啫
重有不經常性定居香港嘅在外永久性公民 簡稱港僑
原來香港咁多人

嚇死
到時個樣係咪咁?
香港落後到

澳門你可以話佢係"拍卡"過關
但絕對唔係上面講類似八達通既非接觸模式囉

澳門同大陸嗰套所謂"拍卡",只要係本人,用假卡都過到。
只不過既然會check到係本人,先採用至今。
到時個樣係咪咁?

好撚柒
乜春嘢僅供學習
終於可以換相
到時個樣係咪咁?

好撚柒
乜春嘢僅供學習

其實呢個頭盔有用架咩
我見所有網上字幕片都有呢句
到時個樣係咪咁?

好撚柒
乜春嘢僅供學習

你唔係以爲真本係咁下話?
香港落後到

再講多啲,香港身份證都可以喺澳門用"拍卡"摸式過關。
唔通張香港身證證無啦啦比人撬開左塞多塊晶片入去黎實現"啪卡"?

再者,澳間同大陸既所謂"啪卡",一啲都唔快囉。
因為佢跟本唔係"真啪卡",亦唔係上述新一代香港身分證所用嘅技術囉。
我個妹岩岩拎左成人身份證

關人撚事咩
有妹好撚威咩戇鳩種

你咩事啊肥絲
ID card ok
Passport要用BNO 不了
watchdogs
救命 真係人講係又講
掃你老豆呀 張卡話就話係RFID
但都係要張卡既表面接觸到閲讀器先啟動到RFID
即係話同八達通可以sip係銀包入面嘟有啲唔一樣

快達通又係rfid喎
遠一遠都掃到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞