耿爽:中方支持阿根廷對福克蘭群島主權正當要求

203 回覆
34 Like 146 Dislike
求鳩期定個日子出嚟啫

係符拉迪沃斯托克
福克蘭群島主權毫無值得爭議嘅地方,阿根廷對福克蘭群島嘅主權申索理由全部都係廢話,唔好直接啲話個島近自己所以一定屬於自己呀笨

中國呢啲就係正宗借啲依玩弄政治操作干涉英國內政,英國佬仲要做烏龜做到幾時?
呢條友老母個西應該闊到冇掟匿。
Falkland islands無原住民,以前係個荒島嚟。

咁都叫殖民嘅話,你班中国人都係喱返入山窿算啦。
英國比中國串到咁都唔做野
搵李家超呢d魚毛小試牛刀先啦
係咪覺得自己好醒?
福克蘭公投:選民選擇繼續歸屬英國

福克蘭群島的選民在公投中以絕對壓倒性多數選擇繼續歸屬英國海外領土。

福克蘭群島一共有2900個居民,有選民資格的共1672人。參加此次公投的多達1517人,佔全部選民90%以上。

投贊成繼續歸屬英國的高達1513票,反對者僅有三票,一票棄權。

此次公投是在阿根廷對福克蘭群島不斷施加主權要求的壓力下進行的,英阿兩國曾於1982年圍繞福克蘭主權爆發戰爭。

英國政府對公投結果表示歡迎,並敦促世界所有國家接受這一結果,支持福克蘭島民的自主選擇。

福克蘭當地議員索爾說,這一公投結果向全球發出了一個強有力的信號:福克蘭島民選擇繼續歸屬英國。

英國外相黑格說,英國政府一直相信,福克蘭島民擁有自主選擇自己前途的權利。在21世紀的今天,他們的權利將獲得尊重。

阿根廷總統克里斯蒂娜則說,在涉及國家主權問題上,福克里島民的願望是不算數的。

共產主義給世界帶來深重災難,在人類歷史上留下極不光彩的一頁
好撚想比人圍攻woo真係唔信全球出兵
俾少少地香港人走去發展啦
就係驚你唔夠流氓
係勁既就派你隻墨魚號去幫阿根廷囉
我睇唔到
我唔知
耿爽:不要干涉中国內政。
打多次囉,解放軍幫唔幫手先
唔好得個鳩噏
祖國夠膽玩次公投香港歸英定歸中?
ATNA
笑撚死,第一關你撚事,第二當地人公投要留英國
幾時拎返
庫頁島
海參崴
或者叫俄國俾返克里米亞俾烏克蘭
俾人打到仆街都算
柒就柒在你自己屋企門口都可以打輸

人地仲要已經係縮水縮到爆嘅英國 由本土拖左幾千公里補給線過去打 中間仲要已經冇咩殖民地補給
咁都打輸真係柒撚到核爆
?????最近係咪興讀歷史?講福島???有幾多人記得???
奧數題目嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞