歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (86) 唔撚記得BACKUP蘋果條片呀

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
細風噴

話時話tfo4 有香港都有整呢隻參加
執都執到想喊
仲要因為想白模直噴 唔可以用非白色(絕大部份)畢地 補到想死
其實新手玩番件會易過原件

大陸copy件技術其實好好,分模淺,無高低沙孔
你講噴油定手油?
我習慣會先用灰色畢地執左件先,白灰太難睇沙孔
執清曬就洗件,反正樹脂用天拿水都唔怕洗爛件
之前有個大陸網係有好多原型師自己起模之後放出黎賣(唔係貼吧)
而家轉左電腦搵唔返個網同個群

Av 同citadel 都買過,我都係手油啫。

Av 油係貴,citadel 就係超貴⋯⋯

用法基本上一樣,但用落citadel 又真係舒服啲,順滑啲。又唔使打飛機咁摇支眼藥水。
我睇法係未來香港如果真係有喱類文娛個形式會同而家啲普遍印象有出入
因為我眼見創作藝術之類嘅工作坊/Studio其實愈嚟愈多, 做得愈嚟愈大
我覺得好大機會都係向喱個方向走
加上大眾目前成日笑鳩嘅STEM education事實上日漸增加(我覺得係因為funding所致)
我覺得未來其實會多咗人投入設計圈子
只不過會以乜嘢款式嘅創作為主呢我覺得就好睇喱幾年嘅文化趨勢
AV 可以挑開蓋 加珠/攪

唔洗打飛機
啲特效/場景有咁大壇整咁大壇

我想要隻人物啫
但d雕像都係大陸興起先
citadel 好用
不過就認真講 AV個品質好似唔夠穩定 不定平就由得佢啦 1X一支 仲想點

好正
citadel真係得貴依個缺點
搵唔搵到食係一個主要問題
好似近期先見到同人event有人拎機娘胸部改件出黎賣
如果圍到皮多人出黎搞係有得做既。
搵巴打買爸爸棒有冇得幫手cut短
邊度買玻璃珠?唔想打飛機先油得
我噴灰check沙孔 再鑽大啲個沙孔用精液膠水補白模

油場老細問做咩咁睇唔開
我話試過噴灰再亮白先上透明膚色 都唔夠白件直上靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞