啟德跑道區會唔會成為第二個白石角?

97 回覆
38 Like 12 Dislike
住得有錢地段仲去乜鳩街市
買餸叫工人去citysuper ,
想食好野揸車/叫司機車去四季 文華
真心公屋仔思想先會諗街市 熟食中心
中產果d 最多諗去邊個商場hea 下
諗起入公屋附近果陣廢老味都唔想入啦
向海果d優質單位賣得幾快下
康城真係算爆升咩
大圍唔係好多人屌姐..
啟德清靜條撚咩
monaco, grande monaco兩個盤都去得好快 出左半年就清左9成
不過跑道明顯係再高一級 用白石角比真係無言
新地果塊跑道地皮淨係地價都17k一呎
白石角17k買到現樓
因為Monaco 個價夠貼地
Henley貴2手2-3成
HENLEY仲要開則差 開廚都算 仲要咁細 3房真係煮唔到飯

但d人最終都係睇價錢
維港一號都係
有海景就貴
無海景一定有好多廣告價
始終交通都係普普通通
買得跑道區既人會同你迫地鐵/巴士?
你見過林鄭坐地鐵未?
交通從來都唔係影響因素,山頂咁山卡拉咪好撚平?
大西北都係
感覺傲雲峰、翔龍灣嗰d都會被啟德帶住一齊升又望到體育園景,而henley就賣3萬蚊呎
山頂至少連一個車位買,你個濕鳩跑道區1:4 都唔知有無
因為唔撚係真係有錢到咁囉
揸車去食啦
大西北邊有啊
連登條最愛
啟德貴到癲喎
望到都有得升笑撚死
四縮開價一向都係狠,食盡晒未來既升幅

Not to say 特別鍾意開劏房則,食得更盡
而家維港一號主打四百零呎細兩房 - 開黑廁開廚
跟住叫佢地講生活質素俾多幾球買車位
分分鐘呢堆單位既買家,連車位認購權都冇啊
翔龍望啟德方向,將來十三街(尤其係近海明倫街果幾條街)重建後會被遮蓋唔少
差咁遠都有得比?
打開google map一望都知咩料啦 一個山涯海角對住大亞灣 一個市中心對住維港
我地啲平民老百姓都係買啟德站好過 會記個新盤等左成個月都冇料到 AA淨係話就快有
平民老百姓買啟德站望維港咁離地,依家大把人都仲係寫緊湯姑娘個許願池咋喎

Btw 湯姑娘,我想要兩個啟德站單位,不要低層,亦都不要頂樓thnaks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞