啟德跑道區會唔會成為第二個白石角?

97 回覆
38 Like 12 Dislike
海景係令,但交通應該好垃圾
買返啟德站唔好?
無左條輕軌大檸樂車位都唔荒會夠
住啟德跑道可以游水返工
啟德都屌呀?
本身啟德跑道區都有甲級商廈滿足住宅工作需求
有錢佬住既地方一向唔方便啦,the henley 向海4萬幾蚊呎,跑道區買地價再貴d,5萬蚊呎走唔甩
由康城 荃灣西 大圍 啟德 就知連登屌得都係會爆升
荃西同啟德明顯唔係比窮撚住架啦
跑道私樓區
啟德站公屋區
啟德站附近好多廢老味
啟德交通都叫垃圾
跑道尾到時假日會唔會塞車塞到仆街
咪係囉, 完全係兩個層次, 邊有得比較
商業區office hour 後靜中帶旺,不知幾好住
因為好多好野食/好店都唔會開係純私樓區
輕軌就算起到都不足以應付個交通。
無埋,更塞
話明假日嘛, 唔出街
最好就咩都有, 但佢又要私樓, 又要隨意門避開公屋區
因為好多彈嘅人都住開公屋 以為有錢人好需要街市同地鐵
HENLEY開價太大貪 所以坐緊艇
MONACO嗰堆反而清得好快 真係估佢唔到
係咪CONFIRM 左無?
舊年柒婆施政報告:

116. 為配合「起動九龍東」的進一步發展,政府已大致完成九龍東環保連接系統的詳細可行性研究。研究建議在區內推展「多元組合」模式的環保連接系統,比單一的基建更為有效和可取。擬議的「多元組合」模式環保連接系統,包括在區內新增巴士╱專線小巴路線;發展自動行人道網絡串連啟德前跑道區、九龍灣行動區和港鐵牛頭角站;打造貫通啟德發展區內海濱長廊和休憩用地的行人與單車共用的共融通道;建造高架園景平台連接港鐵觀塘站,以及在啟德發展區設置水上的士站。發展局計劃在今年年底前公布有關詳情,並收集公眾對擬議「多元組合」模式環保連接系統的意見。
似變到白石角唔係因為無交通,係因為私樓密集車位不足泊到周街車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞