水牙線邊隻好

78 回覆
0 Like 5 Dislike
喺澳洲住托賴土地唔係一個大問題
今日澳洲 prime day
但都做唔到你個價
前幾年前有一個水牙線post, 幾千人中伏.
呢隻香港先賣3百幾
駛鬼amazon
如果係咁, 買個有water tank 的for 長用, 支棍輕d,變左你可以微調角度, 渣耐d又唔怕攰
呢d gimmick嘢過癮大過實際用途,絕大部份人係買完返黎玩厭咗就擺埋一邊,但係水牙線好大舊,你擺埋一邊都嫌嘥位果隻,如果你唔係有乜特別用途例如箍牙,牙生得唔靚所以唔容易刷牙嘅話,真係諗清楚先好買,或者諗定後路如果玩厭咗可以點樣處置
用緊WP-560 幾好用 好耐先叉一次電
其實主要睇個tank 有幾多水
你想洗耐啲就一定會用多啲水
同埋要睇水機泵到幾大力
手提機一般都無咁大力
但要注意太大力好易噴到流血
噴既時候唔好開大個口
噴出黎既水係等佢流入下齶再流出去
盡量貼近牙齒近牙齦位黎噴
咁就會乾淨好多
定期洗牙個陣可以問下牙醫
佢應該都會答你有咪加分無都無所謂
我自己會推介PAN記EW-1613
力水夠水缸大
但佢手提式個隻就真係無乜力的
如果你有箍牙要食親野都要洗一次牙先建議用
WATERPIK都可以,但PHILIPS就算鳩數啦都係

App唔知點copy link...你試下搵唔搵到
買個大容量,如果唔係後悔

用後感垃圾一舊,取代唔到牙線
點邊清到牙石
真牙線既替代品
FOR COOL 牙既人用係幾方便
正常人都係用番牙線好D
感覺好易壞
買過兩支
D電愈用愈唔襟
咁插濕電,邊隻好?
屎上最大騙局
差十幾個鐘電,但用得10幾分鐘,仲要用用下無水要入幾次
正正經經用牙線棒咪算囉。
百佳有賣台仔出品,20蚊盒有100支
印狗
用開狼牙棒
牙生得整唔整齊都好, 刷牙幾好都好, 牙線都應該要用
牙線入到d 位係刷牙刷唔到既

不過水牙線唔知, 無用過
棚牙天生麗質非常整齊咪冇用囉,靚到食完任何野連牙簽都唔駛用果d人,梗係覺得係垃圾,另一可能性係佢棚牙疏到冇可能有食物殘渣,一樣會覺得水牙線係垃圾。

充電定濕電呢d個人喜好,水量呢,唔夠咪加水囉,打開個蓋入水唔駛5秒入完,都唔明d人嘈乜?都市人真係好忙......

水牙線代替唔到牙線,亦清唔到牙石,例如d牛根或金菇咁,你都係要用牙簽或牙線,但水牙線有機會沖走牙線拉唔走既食物殘渣。用牙線d人9成係一條線拉晒成棚牙,或一次拉幾條牙縫,唔會每一條牙縫轉一次牙線位,自已諗下衛唔衛生,用水牙線就唔會有呢個問題,什至有人開鹽水或加漱口水去沖,但會唔會壞就唔好問我。一般水牙線可以換噴嘴,一支水牙線可以一家人用,每人用返自已既噴嘴就得。

結論係如果你d牙有問題就可以買黎用,冇問題就唔需要買,如果你係豆腐造,好似格離post用聲波牙刷會頭暈既都唔好買
又鞭
巴打左想問下你第二個牙醫叫咩名你洗牙用左幾錢左右
唔該師兄

另外想問埋你個陣有冇牙肉萎縮嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞