真三國無雙邊集最好玩

158 回覆
2 Like 5 Dislike
5正方三角先係係咁鞭再揼地
3正方三角係就咁fing 一圈
唔記得哂
好似大普份角色嘅move set 都係:
C1 各有唔同嘅蓄力技
C2 挑空 再跳起連擊
C3 連打(關平大風車
C4 原地迴旋打飛人
C5 打地下擊到敵浮空(通常用呢招無限連)
C6 好似都係各有唔同
但司馬炎屌姜維為咗死人遺願搞到生靈塗碳,姜維又唔識駁返佢最後都係俾個傳嘅主角攞彩

無雙6可以寫到4個唔同面向已經係好勁
唔記得邊集可以自創兵仔 升技升上去 由1隻普通兵仔變到後面有幾隻兵仔跟你嘅兵長 後尾變埋副將 仲有馬騎 望住班跟住你跑 細個覺得好撚正
2-4

修羅模式最經典
之後出過一代
6係睇劇情
一定係無雙8
淨係玩過234
要我再重新玩我會揀4
打虎牢關覺醒呂布真係
真boss 一拎完直接打修羅虎牢關當呂布狗咁撚
3、4、6

8垃撚圾唔需要講,玩法/畫面/流暢/故事/代入感全撚部唔合格,open world? 0分 無雙? 負分 100蚊買返嚟仲可以考慮吓當日一出429真係哭𠹌咗
7打完無乜feel人多又點?
6故事係幾引人但可惜遊戲唔耐玩
5想大改革但唔成功仲要cut人cut關,但全系列最有打仗feel
4所有嘢都全面,最輝煌時刻
3其實可以同4睇齊
2 系統比1大進化但人樣整得未算好(不過當年你想點
1無玩過唔評論
立志傳係超好玩
做兵仔時難度最高 得兩下combo
完全明白平時割草時
啲兵仔係幾辛苦
唔記得3定4
玩修羅我淨係用到呂布屈轉轉轉果招斬
仲行都行唔到,兵仔都殺到我 因為會比箭射
一路轉轉轉轉到完場
我仲記得五仗原 比舊落石碌死左 個人已經拎哂專武 爆lv開埋金牌 都一下死 痴哂線
印象中係開始有得轉武器就唔好玩了
5 畫面光影 攻城有打仗feel 仲有咁多代最正既孫尚香同最型嘅趙雲

另外7個if story mode 有創新性 改寫歷史
之前玩左陣頂唔順放棄
加左D不必要RPG要素都唔知做咩
地圖重大過刺客教條
難怪無人買
其實集集都有佢既優勢,就算普遍比人屌既5同8都有好既地方,但暗榮其中一個強項就係永遠唔繼承前作既優點
2,3,4,7
一個人都可以2P刷,易好多
正,百幾個人物夠玩二百小時
諸葛亮有破防
可以慢慢單挑磨死虎牢關呂布
兵仔都打死你,完全唔似而家咁割草
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞