想開銀行儲蓄戶口,邊間好?

73 回覆
1 Like 41 Dislike
冇儲蓄戶口
得兩個綜合戶口
而家開銀行戶口用手機app就開到,又無最低結餘收費,邊間開戶有錢送有優惠咪開,有d仲可以自己過數俾自己其他銀行既戶口當出糧,set好哂自動轉帳,過幾過月又有錢收
呢年定期儲蓄都唔使諗,低息過活期
綜合你知唔知係綜合乜野呀
係咪諗住長擺收息唔急用現金?
係就投資級別美企債,Yield大約3.5%到4.5%左右。擺2、3年收息,通常每半年派一次息,好彩嘅就3個月(一季)咁啦~
另一選擇係ETF,揀每月派息果隻,月月收息自我感覺良好。
條契弟當人笨柒
美股都識買
走黎問人點開saving ac
依家1.1%
唔建議虛擬銀行
佢個利率有機會變
咪撚水人開呢間野
今日下午開始入唔撚到個app
打上cs問幾時入得返竟然話唔知
痴撚線銀行
citi 渣打
你60歲畢業咩
儲蓄戶口?
唔識先上嚟問呀嘛。。
你唔想答上面大把好心巴打答晒我想問嘅問題
低極都高過傳統銀行(0.001%)
機心重肥西日日扮天真,之前用分身ac自讚自己大波可愛,比我發現左就叫Admin刪曬分身ac開過既自爆po(打比賽、身高等個人資料),又話已經比左個ac朋友用,柒左就哩埋係d狗公既po入面flirt,比我踢爆完追擊佢就屈番我向佢示愛失敗轉頭

開戶首選外資或港資背境銀行, 如 Citibank , 渣打, 華僑永亨, 大新
馬會啦
za for sure 200k cap 1%pa
voo儲存基金最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞