【連登 商業電台 光明頂 討論區(五十三)】

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
正牌‘古惑仔’片自己真係冇乜興趣入場,當時入場都係同朋友睇過一、兩套。

係呀,之後有幾套黑社會片完全係儆社。片名已經唔太記得,全部都係喺電影台睇
唔通真係要做到砍頭埋牆咩......佢地球人嚟喳
而家思前想後
又真係好少可有古惑仔片叫你入黑社會
甚至乎係美化黑社會
Dismiss

Happy weekend
崩牙駒嗰套
應該咁講拍得戲嘅前黑社會應該都會叫你唔好入黑社會
eg 大佬b李兆基
冇可能鼓勵人入黑社會啦,應該過唔到電檢。不過華Dee, 浩南哥時期都有美化、浪漫化咗黑社會。近排最深刻杜sir「奪命金」,劉青雲、張家輝、姜浩民一段就係輕輕帶出現實
打開左幾次都睇唔完
佢着到唔似旗袍咁
Scarlett Johansson反省《Iron Man2》的黑寡婦:我只是一塊性感的肉
https://lih.kg/2579330
佢又唔諗吓Marval有喺咩類型戲?果真係膠毒上腦
19今晚點開波

定選擇離場唔踢(9估

好多類似既嘢,d100呀,立場新聞呀之類,只係時間問題,然後下一步整頓宗教。
今晚講蘋果
你望望港台都清得七七八八
連瘋show快活人都清算就知咩事

Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen; ich war ja kein Kommunist.

Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat.

Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter.

Als sie die Juden holten,
habe ich geschwiegen; ich war ja kein Jude.

Als sie mich holten,
gab es keinen mehr, der protestieren konnte.

起初,納粹抓共產黨人的時候,
我沉默,因為我不是共產黨人。

當他們抓社會民主主義者的時候,
我沉默,因為我不是社會民主主義者。

當他們抓工會成員的時候,
我沉默,因為我不是工會成員。

當他們抓猶太人的時候,
我沉默,因為我不是猶太人。

最後當他們來抓我時,
再也沒有人站起來為我說話了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞