港共開始驚投票率創新低

447 回覆
1445 Like 62 Dislike
唔參與啦
白票都係參與既一種
但而家唔係選特首,你分散咁多選區
會唔會做到個個選區白票仲多過有效票?是但一區有效票多過白票,已經好難睇
pr打手?
你個起底乜都冇

政府pr係咪吹風叫人投廢票?
啱吖
仲有個個走去投白票,即係要營造到19年區選、票站排長龍先得
到時對家就拍片影住你地排隊,再扭曲成香港市民撐投票架喇
上屆區議會都係咁架喎
谷白票唔現實
尤其咁多人走咗同港共唔比倡導廢票
白票俾人出術喎
第一 佢要打飛機 佢點都可以打到
你投票率低咪拎 高票當選嚟打飛機

個問題係究竟邊邊個noise會大d 表達到既野effective d

應該話2個情況
CASE1
當投票率 70% 當佢唔講廢票 但得票個數點都要講(要點票)
有投票率/幾多人投票 但佢當選得票得1/5人既票 即係都計到幾多廢票

CASE 2
唔投就投票率暴跌 得返上上次投票率
呢方面有咩好處? 少咗人投? 然後呢?真心你講我知唔投會有咩表達到
e.g 投票率 70%>30%
你可以話我地唔滿意個制度 但佢都可以話大家對制度持觀望態度所以低咗 又或者話多咗人移民 又可以話XXX 佢地自己打飛機既REASON
重點唔係佢講乜 而係我地表達到D咩

CASE2 noise 大d定係CASE 1廢票多過當選票數大d?
白票佢會幫你填的了
一係投到唔投
一係就整到廢票
你鍾意啦
我而家先知原來外國係咁重視港共嘅官方聲明
一票不投
浪費時間
正確答案
賴香港郵政
咁佢又會過兩星期又寄
你再拖佢1-2個月
無限loop
香港仲係女好自由,市民可用投白票方法表達不滿,投票率高証明國安法係啱既

利申:投佢老母,返工不了
直出結果就算
到時白票當冇效票呢?唔count入投票率
佢講一句就得架喇
控制哂唔係一百巴仙,又唔撚得,十足爛仔
白票無用嫁
佢都唔玩公平選舉
做數已經解禁左

白票會有 但一定唔係實際情況
佢一定將一大堆白票計入佢紅team得票
投票率低佢有乜所謂,選舉制度都改埋啦
香港光復後會寄比新選舉處

咪係
我連稅都唔想交
仲要投乜撚票
周街已經派緊荔枝比廢老加投票率
投票率應該係計有效選民?所以就算樓主真係唔去都好,都應該確認左先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞