[吞蛋Mvp]2020-21 NBA季後賽討論區(32)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
簽三年咪得
佢依招好似無人in game模仿到有人做到類似都唔同感覺,應該係nba史上最underrated 既signature move

早10年玩2k my player一定簡佢個layup package ,出到會好爽
好想睇湧狗收皮
條撚樣話自己冇練過控球 好撚癲連做老襯前一晚都要去打波
招野叫shake and bake
curry kaiv都做到,kaiv好少用,但完全做到的
記得好似都係jamal睇街波copy返來,應該街波王Rafer Alston都得

不過講起kaiv都幾撚癲,好似shammgod原本淨係得cp3用,kaiv出道兩三年已經用得好純熟
https://youtu.be/UKKM947SHRw
第一part嗰種?
Kawhi下年係咪無論點都會走?
好奇佢會留定走,佢好難predict
ys
話時話,點解近年冇哂 ai 個種大幅度既 crossover (係未叫 killer crossover? ) ,即係將粒波拉到上膊頭位咁高,後再crossover 過人。
冇人知佢諗乜好似除咗喺球場就唔會再見到佢嘅蹤影
係killer crossover, Tim Hardaway原創, AI發揚光大
家下有時doncic, THJ(即係TH個仔)都有用
不過唔知幾時起改咗rule, 捉holding捉緊咗, 因為AI被人屌咗好多年話其實球球都係holding
好易carryai打咗幾年後都好少用
點會走,佢不嬲想喺LA打波
而家隊波又打返起
有乜理由要走
Jamal最勁係對控球能力嘅信心,呢啲咁高風險嘅動作竟然話用就用,仲要佢多數都唔係球隊大佬,柒咗會俾人屌到飛起, curry依d柒咗笑幾下就可以當冇事發生

同埋加埋佢身形太獨特,6尺6又手長又瘦,基本上冇咁嘅身高嘅人會有依d dribbling style ,成個動作勁unique
吓屌咁撚多
正常球星搵一個都難
我覺得佢好造作
大幅度嘅話KD囉

但佢太高上唔到膊
第二個Jabari嚟
有腦都知佢唔會咁陰Jabari

其次段野係Hupu狗整出嚟,得罪Harden fans有段咁嘅嘢唔會難
咁有咩球星係攝過人腳5,6次?
foj
佢on9
s&t左,個年要變hard cap
紐點解要為左你鎖自己cap
我都識
話說我唔知幾時開始, 好鍾意沖涼個時聽youtube/podcast講nba
發現都幾好, 呢個習慣已經有一兩年
尋日聽先知barefoot booker係6'5, kobe係6'4.75, 原來高過kobe 0.5cm, 但明明in game感覺kobe高過booker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞