[勿助長代購] 自己化妝品自己買!#2

149 回覆
35 Like 1 Dislike
沉左 推番
留名
想問下如果喺Asos買野,用英磅比,銀行會唔會計海外簽賬收手續費架?
利申恒生
想問下如果喺Asos買野,用英磅比,銀行會唔會計海外簽賬收手續費架?
利申恒生

VISA收1.95%
利申恒生

VISA收1.95%

唔該絲打

已落單 比隔離化妝護膚post d絲打燒到份糧又洗唒

又無左既

又無左既

又無左既

D人真係好撚9

又無左既

大家唔好幫襯等佢蟹晒批貨

又無左既

大家唔好幫襯等佢蟹晒批貨

[quote]化妝post一直以黎都好和諧 絲打之間互相share好用/中伏產品 可能大家都有發現:點解化妝post啲comment有九成都係加密?因為絲打們唔想自己真心share既化妝品review成為代購既賺錢工具!

首先 你可能會話 我冇信用卡喎 點上網買野呀?
無信用卡人士用tap&go 買
Payment 揀master
以前有絲打教
credit: Alexanderthegrea絲打
呢樣都冇啦 同有信用卡既朋友夾份?問屋企人借?

好似呢期狂推既the ordinary(我自己都有買) 不知不覺變左代購界既新寵 好多人都爭住賣 根據絲打們既research 發現好多代購賣ordinary既價錢都係比原價貴2-3倍 唔會開shop名 自己估
唔好搵coxxxcounxxx 訂啦佢收高三倍錢 credit: Ohnoo絲打
我都是但搵左三個例子 我地用B5既價錢黎睇下

第1間:$75 第2間:$88-98 第3間:88
依家我地睇下最多絲打用既asos

£6
計番今日滙率 from XE currency app: £1:10.05 - £6=60.34
可能你會話 咁代購都要賺錢架嘛!
傻豬 asos成日有discount code 唔係點解啲代購成日要話幾時幾時前截單?
好似琴日咁計 asos有15% off 計番£6既15%off係£5.1 姐係$51
姐係最平個間$75都賺你最少$2x 仲要未計有時個discount仲會再大啲
可能你又會話 咁運費好貴喎!搵佢地買唔洗運費嘛!
係asos買野 只要係standard delivery 買超過左£8.20就會免shipping fee
咁如果代購係用Express呢?express自己比要比£24.6喎!
咁代購係一批批落單 就算係要計都每個人除番開啦 咁你唔點解搵friend一齊夾再除番開?再講express同standard既差別只係express會2-3日收到 standard會慢番幾日 遇7日
以今日黎做個例子:

以上資料由asos提供
再講!係asos買野好容易
1.申請account 2.放野落車 3.填資料 香港postcode填0000 4.比錢
咁簡單既野 點解仲要益代購!仲要講緊係最平個間都賺你起碼$20 仲未計啲好極端既例子
另外 我自己係beautybay買既

beautybay既價錢都係£6
beautybay既shipping method+價錢

另外beautybay有好多其他brand 例如ABH, Jeffree Star Cosmetics, L.A. Girl, Morphe etc 有興趣既可以去睇下
另外有個網叫cult beauty 又係有好多歐美brand 呢個網會多過beautybay 例如becca, jouer, huda beauty etc 但就冇the ordinary

shipping method:

cultbeauty夠£50就會有free shipping 咁多靚brand 同朋友夾下都好易過£50啦
另外有絲打提過us sephora ban左集運etc 其實好多英國網都會有賣美國既牌子 同埋絕大部份會平過上官網買 主要係寄香港好多都直接退稅
利申 英國打手
[red]再講多次 好多網站買野都好簡單架咋!

咁係咪買夠就會送嚟香港就ok
即係其實 化妝品同液體都寄到?
岩岩係asos 買the ordinary

本來諗望下就算

但咁岩又搵到20%off既code

就忍唔住place the order

本來諗望下就算

想問下d code係咪就咁google asos discount code就搵到架喇?
前幾日先落咗單

本來諗望下就算

想問下d code係咪就咁google asos discount code就搵到架喇?
前幾日先落咗單

我就咁google search asos promo code到搵到

因為我無買過asos,無做member

係member既,正常有promo code應該會send去email到話你知

本來諗望下就算

前幾日先落咗單

我就咁google search asos promo code到搵到

因為我無買過asos,無做member

係member既,正常有promo code應該會send去email到話你知

等我研究下先 唔該絲打
想問絲打online 邊度買到bioderma 紅水
想買1支ordinary唔夠免運費有無第二啲途徑
LM
LM
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞