點解而家d人會食番吉野家

661 回覆
2813 Like 136 Dislike
咩cp
唔係講緊牛肉飯咩
福喜唔會食啦
not me
用盡佢d優惠,等佢蝕
其實主要係聞到佢間鋪附近陣xxx味會癮起

(適用於所有藍店之藉口)
鍾意食咪食lor,做咩要辛苦自己係到分顏色。
連唔表態權都無
又一隻
唔關黃藍事都唔食喇
好多年前開始已經好難食 份量又少
自從果日開始 真係一次都無再食
邊個覺得多左人食?
我覺得佢同美心真係無以前咁多人食
以前吉野家日日爆滿d人打邊爐,而家
好食咪食,關你撚事
都唔關事啦,
佢自從轉左代理之後已經唔係好掂
份量少左, 質素差左
最痴線係D 位 本身叫坐得正常, 唔會太唔舒服
轉左代理D 加多左差唔多一倍, 坐得勁辛苦勁窄...
已經好少去食....
好難食,個牛汁好大陣味,食完個口又好大陣味,勁多味精
鬥黃L
其實無食咁耐 真係無特別想食返吉野家
而且牛肉飯只要肯煮 自己都可以整到
同埋吉野家好似執咗好多間 睇唔到就唔會特別想食
咁m記有平又快,冇咩鋪取代到
我覺得唔關味道事
我以前中學返啲飲食沙漠地區
唔想食撈麵 佢啲嘢十零蚊真係冇咩取代到佢
純粹貪方便學校附近有得食
其實我反而想知道 吉野家/ 美心 高層 係咩心態??

反送中抗爭一開始果陣, 佢地的確係做衰左
但如果佢地第二日即刻開記者會, 公開向香港市民道歉, 表示支持抗爭
相信香港市民 都會原諒佢地 (講緊7月-8月頭果陣, 當時香港人怨氣未有咁大)

但佢地兩間野 真係完全唔理, 唔表態
跟住香港人罷食 > 裝修佢地既店, 佢地都繼續唔理

站係商業角度, 唔明白佢地高層係咩決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞