覺唔覺連登好少人講獨立遊戲/indie game? (1)

120 回覆
26 Like 6 Dislike
Skul: The Hero Slayer ?
好好玩,唔同骷髏頭唔同職業,每個頭玩去都唔一樣,變化都幾大
只係打完第一關後d怪硬到喊
好玩!!!
一直等緊PC版,手機要精準跳躍好難做到
唔小心碌左個橙入黎, 出返去先
嘩整得好靚
有玩idleon

有冇tower defense strategy?
我50/30/0
第三個試咗好多次都唔得

W3 後半要好高def同acc
原來香港仲有indie game lovers
今次summer sale又買左十幾隻game草銀行
不過全部indie games
個人最後一隻驚沈迷bloons td 6
感覺未打爆唔想開新驚
Celeste世一
google完先知idleon有塔防
我仲係W2 打緊怪
見到連登好少post講indie先自己開個post講
Celeste嗰反智操控不了要刻意多咗"Grab"鍵超反智
sunblaze就無呢個問題
The Ruins Of The Lost Kingdom CHRONICLE
中學嗰時好迷嘅日本驚, 放置咗好耐
http://www.tomoshibi.net/guide/rolo/
嘩屌呢隻好玩但慘在得日文,好多都睇唔明
Sunblaze冇特價added to wishlist等特價草銀行
見大家淨係留意大作好少留意indie games
想開個indie games同好會
我都唔識日文, 似MH噉, 跟住wiki睇啲漢字嚟刷就得
想問下有無類似Superliminal既game
呢類game 一玩就玩到停唔到
嗰玩法都幾有趣,但有好似唔覺有同類型既遊戲
troubleshooter算唔算?
利申打手
呢排鐘意玩韓國game
有冇推介?
project moon兩隻都玩左
正常啊人地6月頭出點會咁快有特價
留名join 同好會
韓國game都有兩款好玩
Second Second

https://store.steampowered.com/app/918430/Second_Second/
類似slay the spire都有rougelite+deck building成份
但佢出卡同時間(time)有關,每張卡都有出招既秒數長短
而你同時知道對方出卡時間,
咁就可以喺人地攻擊前 殺咗對方/開防禦

另一隻
Ratropolis

https://store.steampowered.com/app/1108370/Ratropolis/
塔防+卡牌
玩落都OK,但感覺RNG成份都有少少高
Ratropolis一出就買左
搭防真係幾悶
我試下上面個隻先
用最快速度去開w3 la
w3有太多好野玩
小tips 用第一隻上會方便少少 (printer)
W2 boss 唔算難打
去最後個map 就用多啲食物夾硬爆上去都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞