覺唔覺連登好少人講獨立遊戲/indie game? (1)

120 回覆
26 Like 6 Dislike
或者隻game難度太高&傾向speedrun向少人玩掛
但整體level design都做得好,幾好玩
我認我畫面控,hades/Street of rage4/hollow knight係我接受到既極限

而家好多indie都像素風,雖然心知有好多其實好好玩,但生理上唔係太接受到
年頭又公佈咗少少進度,應該呢一兩年有?
hollow knight已經好撚靚
agree
仲有pure vessel, 好快好難打但fair boss
Outward 同 Kenshi 兩隻都係我玩左超過200個鐘既神作
大家可以試下

兩隻game完全唔同玩法但個concept有d似

Kenshi 係你控一隻人探險,無主線,你只係一個nobody,連新手城門口d流浪狗都可以打到你仆街,要幫d守衛執雞練一陣等先打得贏最廢既敵人跟住就可以周圍探險,或者愈招愈多人入team起據點玩Sim City

幾年前唔記得高登定連登都有巴打開過post介紹

https://youtu.be/wXo24imR_54

Outward 就係加左RPG探險元素既生存game,主線只係幾個鐘咁短,隻game主打係自已周圍探險,搵新裝,Build角色

不過同Kenshi一樣,你一開始只係一個nobody,想玩魔法?Sorry,你連mana都無唔該走一轉去龍脈度學點用Mana先…不過你加左Mana就會永久少左血同體力

https://youtu.be/mUnSJjnrcQs
Jump King
to the moon
Tower Unite
等我玩埋sunblaze會過嚟玩jump king
聽講又不停跳上去,如果跳錯咗可能會跌返落起點
好似Getting over it
loop hero
[廢土生存RPG] Kenshi 斷手斷腳 變埋奴隸 故事仍然繼續
https://lih.kg/1101005
Kenshi

Outward
趕路到一半就又飲水又會攰,地圖大到仆街又冇得locate位置
俾人打兩下就扣最大血量要返去抖
係好真實但玩落好煩躁
手機驚講唔講得

都係啲玩法簡單易學難精嘅 game
非抽蛋

Dungeon Cards

像素風遊戲,有少少似 Three! / 2048,你要控制隻角色喺九宮格入面執武器同打怪,直至死亡。每一局殺得愈多怪愈高分。每個角色同武器都有唔同用法,好襟玩。

Big Hunter

成隻 game 就係掟唔同嘅武器打獵,唔同武器有唔同嘅投擲軌跡,有時又要你掟中特別部位得分。
baby 會唔會開下直播
唔講嘢都得
NGU IDLE
最強推理遊戲
Katana zero
嘩好勁喎巴打
期待你嘅demo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞