點睇bmw 320i G20 新款

53 回覆
3 Like 9 Dislike
見2019年車賣三十幾萬,諗住揸一兩年放,個價會唔會跌好多

聽講m sport個避震都幾硬 後座幾凳下
嫌硬就買Benz/Audi
BMW就係要操控
講到操控最好係佢咁
320要操控
幾十萬新車算係咁
同級比冇得輸啦
雖然我揸330,但係入彎指向性/軚感/路感 唔代表320比唔到。根本馬力同操控就唔係完全掛鉤。
我好鍾意揸車,但揸朋友架Benz 完全唔想揸,啲操控差到。相反佢平時glc 揸得好斯文,揸我架車就完全兩個人。
呢啲咪就係因為操控,咁先比到信心driver。
咁GLC係SUV,重心高,你要劈梗係同320/330完全唔同
搵返同底盤C class試吓應該唔會差太遠
不過寶馬sell 操控點都勝一籌嘅,就好似之前有片係520 vs e class,520勝嗰馬鼻
btw 買330識貨
宜家啲車愈造愈似,bmw已經愈黎愈豪華,benz都愈黎愈重視操控。已經無左以前果種定位咁分明

講到尾最好賣都係乜都中規中矩既車
新車先$450k
呢個年份歐洲車實跌得多架啦
凳到唔想再坐
冇記錯好似個避震唔同模式完全唔同
Comfort同埋Sport爭好遠
我記得睇過車評人講comfort個舒適程度同c class有得比
4 Series GC 啱啱發布左我轉左軚等
知唔知新車有carplay未?
之前去睇都仲未有 得藍芽車機同內置高德地圖
內置高德個介面係咪同電話一樣
即係去到嗰啲轉彎位或者分叉路佢會有圖顯示出嚟話俾你聽行邊條?
唔好意思我唔敢肯定 因為我之前係車展睇嘅 但我估計佢個介面應該同電話一樣 無理由仲衰過電話版掛
有 都清晰易睇

利申用家嚟
自己改
改到咩
見人地mini改到, 機都唔洗換
bmw應該都係同一套野掛
iDrive 7唔得 除非用外掛大陸盒仔
不過被森那美踢保就笑死
iDrive 6就得
但睇改嗰個人手勢否則又係踢保
森那美真係垃圾嚟,維修又慢又廢,踢保就最快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞