暗瘡求救困擾左好耐

60 回覆
2 Like 1 Dislike
絲打有冇去印推介呀?
幾個月都仍然好紅,退唔到
生到停唔到,睇完中醫仲嚴重左,但身體虧又唔敢食A酸
我搽drwu 佢官網有寫初頭用爆瘡係正常
類似排毒咁 要keep住搽1個月先work
淨係夜晚用 唔可以溝埋其他護膚品用
搽完酸淨搽凡士林/簡單保濕cream
保濕呢d哂鳩氣,要改善一定係食A 酸

我係過來人。信我,越遲食越後悔
睇醫生係最有用

利申煩咗成年,最後睇三次醫生搞掂咗,total $6000
全面用?有冇爆發期架
人人都知係要食A酸 你唔食咪算
一個月爆發期 我啲皮膚受得住酸就全面用
而家用左個幾月差唔多好番晒
屌我就係作息唔同左 而家勁唔規律有時候訓得幾個鐘就即刻中招 同埋冬天嗰排沖完涼痕貪心得濟揸一大噠cream唔知係咪毛孔就塞曬
而家試緊松焦油皂+杜鵑花酸 希望會好啲
因為真係好明顯背隻啲毛孔係block住左 同暗瘡有少少唔一樣
你本身仲有無生暗瘡架? 如果有,建議唔好心急住,去走d先開始試下去印。皮膚好似30日 1個cycle,跟住先會去咁d印。 據我所知,搽酸性 vitamin c (日本obagi)係幾好。

之前講個個面膜都有用,但唔好諗住一盒搞掂間shop仲有款紫色面膜係得嘅,但好貴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞