做過迪卡儂 你問我答

780 回覆
56 Like 17 Dislike
會呀都係講啲廢話
抵唔抵買就睇自己想練啲咩
老實講因為佢有得退
所以大多數都抵買架啦

但係踏步機同push up board就千祈唔好買
本身唔需要呢兩舊嘢自己都可以去行樓梯同做掌上壓
特別係push up board買黎做push up仲可能會增加受傷風險
所以有做開運動嘅都知其實買黎係好撚無謂
無非係想賺啲唔了解點做運動嘅on9仔嘅錢
所以我呼籲一下如果屋企有嘅就好快啲去退撚左佢

下面比埋外國YouTuber嘅片解釋下點解唔好買push up board 有興趣可以去睇下
https://youtu.be/FzlFK03n4e8
屌自膠copy左條廣告link
呢條先啱
https://youtu.be/91z1Vmoz6Vc
返過幾日
九龍新界區黎講都算正常
起碼無旺角咁閪又無九龍灣咁迫
不過都好睇邊個做captain同埋你自己做邊條team
巴打你幾時apply?
前幾日咋嘛
Fitness 係咪都係叫你拍條1分鐘片然後send email俾佢
其實都唔簡單 不過都盡咗力就算
到而家都過咗十幾日 覆咗佢之後就冇哂消息
On9垃圾bb車
咁可能要試下in其他team
in完半個鐘打黎問我幾時翻得工
你in邊條team趕到咁
拍完條片,跟住走去做case study,屌你做完send岀去都冇回覆嘅
免費勞工 呃idea
再send多個email去問下佢佢都係唔會覆,呢間野真係收收皮先
呢間閪公司成日都係咁
平時成日講啲咩you are amazing去洗人腦
讚左就當加人工
壓榨自己啲員工做extra嘅嘢都算
仲要出面未in入嚟嘅都唔放過
真係好撚垃圾
face to face inteview 有咩要注意
利申英文差
俾個法國人in埋第三輪 等咗成個禮拜都未有消息 唔知想點
仲有無多d蝦人唔識既運動器材
最過分好似真係呢個
其他好多都係sell啲實用性唔高嘅嘢比你
好多嘢唔洗特登買日常生活都有好多嘢代替到
以下都係個人用運動員角度比嘅意見

健身就已經有:
踏步機(去跑樓梯仲好)
Slider(著襪或者踩住條毛巾都一樣)
瑜珈拉筋帶(求其用領太或皮帶都可以)
Dipping架 (唔穩陣會郁去公園玩雙槓好過)

游水就有:
防霧筆(查啲洗頭水上泳鏡到有一樣效果)

其他都仲有不過可能要等其他同事補充
有冇用就真係見人見智
但實用角度上我覺得呢幾樣都是把撚的
基本上唔洗浪費啲無謂錢買呢啲嘢
見佢最近請watersports senior merchandising ,Ching知唔知好唔好做同埋人工大概有幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞