玩heymandi畀人呃錢

279 回覆
18 Like 864 Dislike
好慘其實
香港人好快會變到支那人咁為咗保護自己已對所有嘢不聞不問 袖手旁觀
就係因為太多騙子 存心利用人哋嘅善良
我覺得樓主唔好笑 好笑嘅係點解香港風氣係變成咁 周街都騙子 網上又多騙案 連廿歲都冇嘅大學生已經出嚟呃呀婆
好明顯啲支那文化已經入侵香港
好笑嘅係而家嘅香港
抵撚你死好人好姐玩乜交友apps
咁撚柒蠢唔呃你實俾雷劈
仲要講出黎提醒人都比一堆人笑佢
樓主我勁耐冇屌閪 可唔可以幫下我
凌晨兩點撞過呢條友
我叫佢揾朋友 佢就話朋友瞓曬
然後問我喺唔喺附近 想我出去幫佢俾錢

不過樓主下次唔好咁蠢喇 同陌生人唔好有錢銀瓜葛 仲要係網上
首先…三唔識七點解要借比佢
你要識人嘅呢到大把啦⋯⋯
銀包無錢/村屋無得禁錢/
都係呢啲on9藉口
係咪另一個騙案
唔係掛,咁都呃到?!
推理下都知呃人,出去揾開鎖佬,開鎖佬幫佢開門後,佢入屋攞銀包咪攞到錢。
有得追梗係追!去一趟警署攞檔案編號,再揾自己間銀行。

我用恆生,有個部門叫「帳項試詢組」,我試過以前比口罩公司網上過數買口罩,信用卡過曬數,但遲遲未寄,我話退款,間公司好惡,完全唔肯退。兼一直拒聽電話。

我用恆生,因為優越理財客戶,隨時打電話就有人接聽,佢叫我上網download張form填完戈email比呢個部門,呢個部門出面,恆生銀行係先比番成筆錢我,再同對方銀行收番筆錢,對方銀行再扣起間公司錢。

嗰間公司就不斷打俾我、電郵我,抵L死,輪到我拒聽,同漠視佢,收佢皮!嗰間公司個大粒仲勁激動,鬧自己銀行扣起佢筆錢,電郵仲CC比我、恆生睇,我心都涼曬!勝利者姿態
樓主,我雖然有份笑,因為啲brother留言堅好笑。但我都同情你,比個忠告你,建議你識咩人,同身邊嘅家人、朋友講,希望你又唔好揀啲傻嘅嚟問,等多啲人同你分析下,你唔好咁快就沉船先得㗎,用腦,理智啲諗下,未見過、咩關係都無就牽涉到錢嘅,一定遠離啦!就算見咗、拍拖,都有機會遇到渣男㗎!你識人觀察+了解多啲先。
打錯字,係帳項諮詢組
樓主你真係好蠢
不過你無錯嘅 係佢錯
唔好再咁容易信人
好多騙徒
玩得app都柒㗎啦 唔會屌得落啦
好好笑 屌
Po上來俾人話你幾蠢 咁醜嘅事自己知咪算
人蠢冇藥醫
弱智人士,去匡智會交友咪得,拎埋白卡仲有福利
700咪正常囉
paid two times 係唔係total 1400?
痴撚線
幫你推下
樓主呢d唔係好心
係弱智wo.....
有無諗check下iq....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞