【ViuTV】《ERROR自肥企画》(98) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
佢哋兩個同團好難唔一齊比較
始終我本身好鐘意肥仔,但佢個mv推極都推唔起
之後見到33首歌唔夠一日就俾人推到上youtube #1都有少少嚇親,好難唔鄧肥仔唔抵
同埋我本身都唔係聽開廣東歌,反而係聽好多啲奇奇怪怪嘅嘢
如果autotune嚟講,grimes係好好嘅例子,佢本身把聲好難聽又唔夠氣咁,但佢學咗music programming,成隻碟自己製作,都可以好成功
講近啲,perfume都係聽唔到佢哋唱咩,melody同歌詞都係同193首歌差唔多嘅輕快同重重覆覆嘅風格...
但193首歌講真真係唔算有咩咁特別出色,聽落同保錡之前嗰啲差唔多咁(利申我真係走咗去佢channel聽過至少5首)
所以佢出個咁嘅story,如果唔連埋佢上文下理咁睇,真係會令人打個突
所以話dee 哥同肥仔先係error 清泉

做人唔夠humble 好難係呢個圈撈

次次淨係靠笑鳩tvb 泥make noise 好快玩完
講真,你話error遊呀自肥呀甚至平時鳩up我都可以撐到底
但佢首歌真心難聽
Mv都九唔搭八
D詞更加係成首歌最出事既地方
果陣以為佢為人氣先谷首歌
估唔到佢真心覺得首歌會掂
咁樣好大獲
Same

33我知道你而家紅左好開心,但係紅到好似姜濤咁都好多負面評論,而姜濤真係會努力充實自己黎表現返俾啲haters睇,而家你仲係上位階段,千祈唔好俾啲盲粉搞到你失去自我
講真肥仔跳舞唱歌都好好多,佢咁努力同有才華但都係差啲聲勢俾人掩蓋左佢嘅光芒,係我都會唔憤氣
只可以講33唔係靠實力成功而係有龐大嘅fans群推左佢上去,如果一開始無串153我諗首歌都會無咁hit
Auto tune 我不如聽byejack193 返去練下先啦
唔係姜粉但真心欣賞姜濤,人地成功真係有實力,而33因為講左句野就紅,但其實呢啲野唔可以支撐佢成個演藝生涯,都要有實力。同團嘅dee gor應該好明呢點,佢而加都係好謙虛喺多方面努力緊。始終花無百日紅都係希望33可以加強下實力
惡意攻擊反擊咪反擊
問題係連善意提醒都一次過插埋
講到人哋話唔好聽就係唔接受新事物嘅老嘢咁

咁可以係人哋唔接受新事物
亦可能係你演繹時演繹得唔好所以大家唔鍾意
好似夾硬將唔鍾意就歸因落第一點之後屌柒
靠出位言論可以上得好快
但上完之後接唔住個勢可以跌得仲快
Everything goes up must go down
希望花姐濟哥同其他3個隊友可以撐住193
我擔心係佢升得太快突然自己好迷失
呢方面一定要dee哥幫佢做心理輔導
成敗都係一番言論
我真係未見過有歌手比人話首歌難聽係會屌柒人唔識嘢其實佢咁講即係話緊所有聽主流音樂嘅都係老嘢 所有唱主流音樂嘅歌手都係過時 同時得罪好多人 不論有冇聽過佢首歌
基本上言論等同視廣東歌的歷史和發展如無物,今次真係gg
真心建議佢好好認識一下以前廣東歌歷史,可能會改觀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞