ig個監控系統都幾撚恐怖

107 回覆
53 Like 142 Dislike
人哋手動服務咗你又唔知
成日以為乜嘢都係自動
我喺instagram幫手分story類型架
眼都盲
我朋友負責scan qr code仲辛苦
Signal is a joke
講野又未試過比佢監
剩係search開果樣就喪彈果樣廣告出黎
有好有唔好 雖然咁講好廢

social media/ big data呢d其實已經將machine learning玩到好癲 老實講呢個亦都係依家啲社會咁分化嘅原因
你睇過咩 佢就會繼續feed類似嘅嘢俾你
如果你係一個左膠 你就會日日見到啲平權新聞
如果你係一個熱狗 你就淨係會見到陳雲同埋健吾
唔係淨係香港 根本每個地方都只會越嚟越分化
因為幾乎每一個platform 都只係不停reaffirm你既思想 即係同溫層
唔明白呢個道理既人 喺現實生活中見到同佢意見不合嘅人只會變得更加憤怒 因為佢哋係打從心底咁覺得 佢地係異類 竟然冇睇過/唔知道’真相’

所以點解五毛咁重要
machine learning下 多=真
夠多人講就可以洗版 夠多人report就可以令資訊收皮
咁其實有人既地方自然要有規矩 有規矩就會有人走去走法律罅 玩爛d規矩
何況網上既規矩根本少之又少
共產黨唔洗好多錢就可以玩到爛
唔係墨菲定律。

會唔會係幸存者偏差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞