ig個監控系統都幾撚恐怖

107 回覆
53 Like 142 Dislike
大家唔知每人都會assign咗個”id”
你google過 某個app search過
第個app會base on呢個id search過乜話彈相應的廣告
Apple最新的privacy settings就係可以對呢個”id”相聯 say no
Facebook咁大間公司寫個image recognition有幾難???
梅菲定律

具體內容是「凡是可能出錯的事就一定會出錯」,指的是任何一個事件,只要具有大於零的機率,就可確定它終有一天會發生。莫非定律的原句是:如果有兩種或兩種以上的方式去做某件事情,而其中一種選擇方式將導致災難,則必定有人會做出這種選擇。
試過同朋友講要播某某歌手邊首歌 一開YouTube 最頂條片就係
不如搵一日你自己count下一日之內接觸過幾多廣告
2021年啦 閒閒地一日幾百個廣告啦
連登碌一個post都幾個啦 youtube一條片都2個
Ig fb唔洗講啦
你咁岩諗緊需要一樣野咪會留意左個廣告囉 你冇留意既絕大部分未睇清楚都掃走左啦

Ai big data依d野 你youtube ig主頁望一下咪你d喜好 講到突然監控咁

至於你話send 色情 武肺野佢第一時間ban到
Ai 要辦識張圖有鳩有露點應該就唔難
每秒鐘幾百萬張相 專人黎監控 諗多左啦

你話ig fb 私chat依個位就值得討論下既
如果有請人審查應該一早比人爆出黎 仲邊有人敢send private野
【牛哥講經】《成功的反思》:當代最具影響力嘅政治哲學家解釋點解有越嚟越多憤怒嘅人民
https://lih.kg/2515200
琴日GOOGLE SEARCH風之谷
YOUTUBE就推薦見到有風之谷
仲用ig 就抵俾人監控啦
懷疑佢連我腦諗咩都知
明明嗰日冇search過,冇同人講過
無啦啦彈廣告岀黎
唔係講笑 真係真人做
facebook仲要係外判比人做 個班人係日日睇18+ isis斬首 核突血腥 然後研究/決定應唔應該censor
年幾兩年前比人踢爆用外判 話公司d員工仲睇呢d睇到自殺 有心理病精神病但facebook完全冇任何福利同津貼 依家都仲有人做緊

其實好多所謂AI 一開始都係靠大量人手去開頭同起個架出黎 machine learning就係learn緊d真人既 decision 平時google叫你搵交通燈同天橋 其實係你幫緊自動駕駛技術學識睇唔同路面情況

不過最終目標都係減少真人落手做 依家科技發展到咁 根本走唔甩
Youtube都好多審查員做到有情緒問題
上面有人話唔好審查最好,只可以講太睇少人性黑暗面
ElsaGate呢d已經係有審查都禁之不絕,定期見到人回帶警告d家長,諗吓都好想嘔
就算連登都周不時有痴線佬係留言貼核突血腥/鬼圖,外國都周不時有Freelancer話收到DM叫佢開條link入面係job details結果一開又係核突血腥/鬼圖
呢d「世界真實面」只適合留係deepweb
熄咗個siri 就ok
佢會用咪聽你日常講咩之後彈廣告出嚟
所有野都有關聯性,例如我睇緊香港d 相
突然令我唸起想飲香港既奶茶

而大部份人都係咁(由data 得知)
佢就可以提早俾奶茶既廣告你

咪好似預知囉
其實你平時上網叫你驗證 揀火車消防喉煙通嗰啲都係train緊AI
bb 有冇事呀
用其他就冇事咩on9
真係唔知叫好定唔好

假設共產黨俾錢fb google,佢基本上就可以喺網上洗走晒8964 19香港反送中,重新編寫歷史,只留下某一少部分內容可以俾大眾access

你睇嘅嘢唔係真實嘅全部,只係fb google 想你睇到嘅嘢,從而影響你嘅諗法
其實你自己一早同意晒啲terms
咁咪即是模擬得好
有我講唔好咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞