裝修期間發現中伏,你會心平氣和定屌柒師傅?

33 回覆
19 Like 49 Dislike
點解要辭職好唔抵
啲裝修佬真係垃圾中嘅垃圾
磁磚膨脹引起爆裂~泥水問題,牆壁容易碰損~底做得唔好,防火膠板剝離~手工或膠水材料問題,去水慢~幾個去水共用隔氣,地台去水口有嗅味~無用隔氣直出糞渠,地板移位~打釘多少或技術問題,冷氣機好嘈或唔凍~手工或散熱位置唔好,重未計無做防水層而引致漏水,呢啲係我個人體會
因為舉証要學習裝修,了解呢位師傅嘅做法是否合理,影相及寫出對方嘅出錯地方作為供詞,又要不斷找其他工程公司接手,呢啲好多公司唔想執手尾,加上留意有關裝修官司去做旁聽,足足煩咗4年左右先完成裝修及加建工程,親戚朋友都話我唔值得,但呢個係我性格,為咗証明自己係啱而花時間、金錢去懲戒呢啲裝修佬係值得,而我亦學到法庭審案過程,裝修要留意嘅地方
甘拜下風。
每人嘅價值觀都唔同,自己覺得啱而固執係我座右銘
有時唔怪得師傅唔彩個客 鹹魚價錢鮑魚味道 不停咁問問問。答完你又一定有野改。姐係又要做多左野又要執過晒。
我會expect我俾嗰舊裝修嘅錢係包埋? 要整到我滿意一定要傾好先係基本啦係咪,會有人想俾錢整舊唔滿意唔啱心水嘅嘢出嚟?
第一二次就算,過咗三次就一定屌,裝修設計公司一撚樣垃圾,我之前嗰間垃圾賣好出名,點知一樣垃撚圾,最緊要睇佢有無玩嘢,爛尾玩嘢要告到底,點先可以告呢啲垃圾裝修公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞