(26) 電單車討論區[99]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
660唔會太公廁
始終入門門檻高

好可能將來d新牌
有錢既出R7新車
無錢既接哂d二手R3忍4
之後嗰堆人去哂升級R7/出羊
變左R3新車無人買
其實就算凌晨山路都係會有車同好多人飛車,路面狀況次次唔同,香港山路又爛,又雙線行車,又多盲毛司機,享受下架車咪算囉,點解會夠膽扭盡嚟劈
香港有track就好
最有可能搞到就係新界班圍頭佬
但圈咁大塊地做track不如賣比發展商仲好搵

除非呢個世界有人有錢都唔賺

j死
大佬送部比我
我叫返你大佬,你送部比我
早幾日收工係土瓜灣先到有人揸
可能啱啱拎車
推冧佢地
1.
車輕慣性細 改變車輛方向就會容易啲
2.
慣性細佢可以用柔軟啲嘅車架
車身傾斜嘅時候前身後避震會失去作用
車架就會取代避震器起到穩定車身嘅功能
柔軟嘅車架可以吸收多啲震動減輕輪胎負荷
可以慳胎、提高迴轉性、穩定性、指向性
3.
更高嘅彎速
摩擦力 F=kN
k由輪胎材質決左
咁N下壓力有兩個來源
1. 車重 2.後輪輸出
用同一條胎、摩擦力極限不變
咁車重細左、你可以用大啲嘅輸出=更高嘅彎速
我係moto plex 19年買返嚟嘅piaggio medley內外已經好多毛病,保養期內門市嘅職員可唔可以整番好?我又唔知車房有冇得整呢款車

P牌囝對26知識尚淺,求ching解管
呢批係第一批、一發佈就比人秒左
仲有大把人想買
想唔公廁都幾難
藍色好靚
R3. 2手價高企 不如加多小小
又黎不如加多少少系列
呢盤骨牌值過百萬
有冇阿伯阿婆多手推下架車試吓穩唔穩陣
無錢既人又係唔會受呢套

有無巴打有用藍芽耳機介紹
上網睇岩台灣果隻騎士通BK-S2 知唔知邊到有得買
9月就考路試 但咩都冇報 應該去邊到報
極限專賣 台仔網 好似有港澳順豐
問左成個星期港島去邊自助洗車好都無人答

大家係咪自洗?洗車液用邊隻好?紅威寶?
洗車係咪泡泡唔好掂到張櫈?

新牌好柒多野問
我有港島朋友捨得直接去私家車自助洗九十幾蚊
港島最近去土瓜灣石塘街55蚊自助洗一次,係以前佐敦文昌街搬過去不過差左好多乜設備都無自己帶埋海綿毛巾叫洗到囉
渡船街間自助洗搬之前,好多嘢壞,又漏水又無泡
而家搬去土瓜灣,喺正條大路旁邊,後車行得快,又要上行人路,地方又細,只得兩個位,都唔知點解要揀呢度
上次夜晚去到,幾條友組團咁一路吹水一路之之由由洗,等等下又嚟多幾部,真係凌晨先好去
我諗我應該都係揀返係港島私家車自助洗
睇埋你樓下位巴打講多人排隊,要揀凌晨會好d

咁我會諗,去土瓜灣一轉要來回一程紅隧$16, 油費大約$20左右,$55+16+20都$91
咁不如係港島私家車自助洗算
我係怕私家車自助洗唔比26入姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞