iBond 2021討論區(2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
新一批通脹掛鉤債券(iBond)債券年期三年,每六個月派息一次,息率不少於兩厘,認購期已於6月1日上午9時開始,同月11日下午2時結束。

債券每手申請價為一萬元,目標發行額會由去年100億元提高至今年150億元,視乎市場情況,當局會考慮提高發行額至最多200億元。
iBond 2021討論區(1)
https://lih.kg/2531509
有得賺一定抽
同意
DLLM 一個二個討論 用支牛
仆街喇你地全部
唉香港人
用支牛定渣打好
支牛搏第一日走嘅啫
牛牛有咩好?講平緊係用iaccess
係,各位網友,請問如果用Citi申請ibond想即日賣的話,手續繁唔繁複?
如果用匯豐抽會唔會好蝕 ?有乜嘢手續費收?同埋otc通常個價低幾多?
其實新客開支牛抽ibond , 個成本就係抽ibond 個舊錢,加60日一萬戶口數,同埋賣個時個筆錢?
係咪2美金左右?

咁其實開黎係麻煩但都抵?
抽隻ibond都爆post

有乜好討論
103-104

玩晒上落1蚊
呢個係即日估計價
次次都係咁,bond黎

你地以為係gme玩short squeeze
如果無投資戶口係咪都可以經銀行直接抽? 但放返出去又係咪都可以唔經投資戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞