鋪磚要求其實係點?

84 回覆
6 Like 8 Dislike
條友傻系藍領5毛黎 唔洗理佢
掃口 🤣沒技術可言

雜工阿姐都識啦🤣
對齊 平面 真係好基本要求
不過好多事上埋掃口粉就會冇咁覺眼
有圖案/形狀轉角位指明要追埋就另一件事,通常都會加你錢,我浴室牆磚就係咁
遠睇果張勉強接受到
近鏡第二張相接受唔到,打直完全唔對線
掃口大細邊,少量總會有,如果太多就好「銀」眼
其實唔關價錢事
就好似睇醫生咁
裝修佬平時就睇開街症
專科嘢肯定唔夠專業泥水佬嚟
而事實上專業嘅泥水佬
根本就唔會接你呢啲細工程
問下個鋪磚師父籃定黃
如果係黃就算啦
完左工塞多5舊比人飲茶
你越講越露底
3000蚊都講得出
剩掃口我搵女工搞 800蚊都搵到人啦
巴打,如果櫃背位就放過佢, 見光位就唔使諗
一日搵3000蚊唔係冇。
判工。咁啱嗰日成幅過冇窿窿那那。唔使擒高擒低。搵得再多啲嘅都有。不過有幾多日會有呢啲位俾你掃
睇佢話師傅同佢塊塊瓦界都知佢唔識啦
凹凸大肚係咩嚟
唔收貨對方賴皮可以點
訂又比左 其餘裝修又係佢手上 傾唔掂/又話加錢先重執可以點
即係幅牆中間 凹入去or凸出嚟
拎把壓尺拍一拍埋去睇下有冇
咁你都話佢賴皮可以點。唔俾錢囉
可以報警甴/海狗個啲?
老實講,以你呢個case 如果係陰角位收口唔見光有啲鼠尾 我都收貨嘅。
第一,有時落石屎牆身啤把同埋牆腳爆板大肚 ,如果泥水要執順 咁批個底就要批好厚 好多時候都係盡執盡量抽返直。呢個case 黎講我睇到係唔企,詳情要開十字鏡睇返平企水先決定有冇砌斜 .
但係砌瓦啲對口 瓦喇 對唔齊 我係唔會收貨,學啲師兄話齋 無卡十字星定位,如果你啲瓦仔本身有腳仔嘅就唔怕 但似乎睇落去就無
炒家都無$3000.....更何況呢啲砌瓦無炒檔做。。。條友真係鳩up 唔識
「 係!各位網友!」係著名五毛嚟
大家可以直接block
多謝各位師兄解答
"唔企" 其實係點?垂直舖唔平?
"啲對口 瓦喇 對唔齊" 係指第二張圖既情況?

來緊裝修開始研究呢 D
block咗好耐
唔企 即係成幅瓦仔牆 唔係由頭到尾跟一垂直線落 如果有墨線就可以睇到,橫直唔對就係所謂嘅風車角。
對口 瓦喇 即係瓦同瓦之間留嘅掃口位 高高低低變佐大細邊
淨係呀拉文都唔合格啦重做啦仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞