鋪磚要求其實係點?

84 回覆
6 Like 8 Dislike
我其實都想回應下果位疑似師傅既師兄,想講個價就師傅報俾我既,我又冇講過價之類。下下我覺得有唔妥你就同我講:呢個價錢係咁既貨仔啦。咁做師傅都做得幾冇品德下,一係你一開始就同我報貴d。
其實都有得閒買下野飲俾佢地,一直以黎都覺得班師傅做野係ok,所以你見我都唔係插緊佢地做得衰,只係學野心態,問下大家有冇咁鋪法地方有問題。
有些少對唔齊大細la,係正常,就算係房署個啲咁嚴格都有呢啲情況,除非你係完全主義者啦!通常做起地台先一次過掃口,亦有例外,其無所謂嘅
離遠睇好似都ok
謝謝你,明白咁鋪得唔平呢?係咪掃口可以解決既問題黎?因為而家就咁摸d 角位都感覺到幾明顯既高低分別,刮手果隻,我本身既概念以為掃落去應該平坦。
大細邊 又斜 又凹凸大肚

早d同師傅講 仲有得救
如砌得唔平就係唔平,掃口唔會執得番。
另有高低差,有機會唔關師傅事係批瓦本身唔靚,先天不足4角起飛,但睇相片確定唔到咩問題。
老鼠尾就肯定師傅手工問題,瓦隙最好就統一d,聽過一般3mm 左右做標準。
至於收唔收貨,好老實,睇你比幾錢搵d 咩人黎砌。裝修一向都好黑暗,佢唔做都無佢乎。
非專業亂up
600600一開二做300600係難就少少
風車角就唔收貨
有d位掃左口就唔會覺
想請問下老鼠尾既意思係咪即係條縫位粗幼不一?
呢張圖唔洗放大都睇到d 問題
唔收貨,同師傅傾

最基本zip 十字架都無做?
防水係咪無油?
咁大塊其實都幾好做
點解咁講既?因為防水早前已經講過無數次要佢做足,至於佢有冇做好/足,我真係唔夠膽講識睇
唔一定既 我掃左不下1000間廚廁口
先天不足 唔平就係唔平 唔對就唔對
唔會因為落左十字就係整齊
我地掃完口 只係睇落去齊 明眼人睇都係睇得出

樓主 油漆先係成屋既重災區
要睇實 小心成牆沙眼
老鼠尾即係上大下細(唔平衡),左大右細(唔平衡)
講真。你啲圖就算做大樓死位都唔會收貨。莫講話維修。。。裝修更加唔使講
可能用啲垃圾瓦。塊塊大細都唔同。又彎又曲。砌撚死人
睇地下就唔覺有做防水
呢間野一日可以起貨
大把時間介瓦
準備定2/3年幫樓下裝修個廁所準備
入伙一沖涼就可以準備幫樓下裝修啦 洗咩兩三年
大細邊。你收幾錢同佢塊塊界呀
個師傅我識 咪塊塊幫我介
我做掃口會彈d 廚廁瓦比佢做
差嗰1,2個。點塊塊界呀。
界完都唔係原裝口
收皮啦5毛太skr了 留意左你好耐死賤種藍領一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞