Shirleys算唔算已經入曬屋

285 回覆
731 Like 139 Dislike
咁係咪紅官?sorr無follow

btw,沈好似都同老豆割咗,但應該又和好返
又黎「連」坐法
chan 邊度整容 勁靚勁自然
佢老豆共狗嚟㗎
唔洗步佢老豆後塵仲好喇
SS同mike導肯拍香港保衛戰唔講
要奶就入tvb做港姐啦

批鬥到冇野講拎埋人老豆出黎批
事實陳述都叫連坐
成個post有屌過shirleys都係共狗
係 好多人老豆老母都共狗藍絲黎
佢地子女世世代代都係藍絲共狗
唉,可惜

佢對燈咁正
可以講下chan有咩唔好?
唔想翻睇辣伙頭
你調轉左下話點都係sham入啲,Viu又多節目搵佢
兩個都係造美人 不了
大家唔好再吹奏到SS係放棄做律師選擇入娛樂圈唔該
咁樣同啲報紙佬寫到啲考唔入PCLL嘅法律界畢業生係放棄做律師去投考督察冇分別

喺蝗國復但完成法律本科學位係冇可能喺香港做到律師
以SS嘅學歷喺講,要達成喺香港做律師呢一個目標簡直係遙不可及

香港行嘅係普通法體制,因為英國都係行普通法,喺英國讀完法律學位返嚟考完conversion就有機會入PCLL,成為律師
但係蝗國行嘅係大陸法 (civil law),喺香港連conversion都冇資格考,因為完全冇認受性,如果唔係每年應該有數以萬計蝗國法律畢業生嚟香港執業

至於SS喺中大讀嘅LLM,個課程本身係一個cap水課程,唔會因為讀咗LLM而有報讀PCLL嘅資格,好多LLM學生唔係香港律師,而只係從事法律相關工作嘅人士
讀咗LLM而冇讀過LLB/JD/GDL,根本就連入PCLL嘅基本門檻都冇,枉論話做律師

所以SS就咁讀完個蝗國LLB加CUHK LLM根本係對做香港律師呢個目的完全冇撚用嘅,但係條女就唔知點解好鍾意曬呢個咁廢嘅學歷combo,誤導啲報紙佬,等人寫到佢好似放棄做律師咁,其實根本由始至終都冇資格做
外形 C>S
性格 S>C

chan好似太煩咩都唔識唔肯咁
sham爽好多但好似有啲強勢過頭

個人喜好
冇理有冇整過
之前辣伙頭真係暴露咗佢啲閪格
我要娟姐
官派律師叫羅達雄 姓羅架喎?
黑警同紅官無情講
一個行知性路線一個行搞笑可愛,各有市場,有咩好鬥? 我兩個都鍾意lo
有睇過蘋果呀陳整容前個樣
就咩好感都無晒
佢已經唔係微調 直頭係人造人
好想屌
兩個都整容
唔好懶 google陳欣妍整容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞