講真依加個社會制度都幾撚仆街

178 回覆
535 Like 20 Dislike
上一代有樓有物業界埋劏房做廢老收租過人世
下一代供層爛屎300呎樓呼吸plan咁就要供40年到60歲死為止
仲要道德綁架要人比家用 要供樓先可以結婚生仔養家
不如做廢青躺平
生存就係每個月做生做死供班上一代廢老食鮑魚氹邪骨
好撚嬲呀 唔做啦
屋企人真係令到自己唔敢有太多嘅想法局住自己死做爛做
而家根本就係一局畀人買曬所有地嘅大富翁
現實就係咁
唔係可以點?
唔係點叫吃人社會
仲要上一代渣一千幾百就番大陸莞式做大爺
依家一千幾百電子雞波皮都摸唔到
係囉 我地係地點未出發,啲地被人買哂 冇得唔玩嘅game
老實講香港經濟起飛嗰陣人地阿爺老豆喺度打工做生意買磚頭,你阿爺老豆就喺度賭馬賭波,後代如果洗牌就真係唔公平喇
想唔行而又要被迫玩隻game既話得返一條路。。
最唔抵係呢樣
如果咁loop落去 第時應該會有50呎 800萬
全世界都係咁
如果唔係邊得嚟低欲望,趟平呢啲字
有冇BNO? 係咪畢業五年內?
唔想係呢個制度下咪走 除非你有軍火打爆佢
淨係想你心目中咁生活 不如問點解中唔到六合彩咁撚仆街
呢個就係capitalism
Unless你跟北歐咁玩
覺悟左
就會被既得利益者叫廢青
屌你老母
講真依加個社會制度都幾撚仆街
子華神話齋: 第一層樓邊度黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞